Kvinder og styrthjelme

Jeg er fra den generation, hvor vi kalder en cykelhjelm for en styrthjelm – derfor styrthjelm!

Gang på gang ser jeg kvindelige cyklister sætte deres styrthjelm på sådan en måde, at hele panden er åben for skader ved et styrt – altså, hjelmen sidder nærmere nakken end panden.

I et motionscykelløb så jeg engang et styrt, hvor en rytter havde placeret hjelmen på omtalte forkerte måde. Rytteren ramte pande lige ind i en stor sten, hvor man derefter kunne se lige ind i hjernen. Ikke ligefrem et kønt syn med al det blod.

En styrthjelm er IKKE en pyntegenstand, men et sikkerhedsudstyr i forbindelse med en cykeltur. Dog tror jeg ikke mit indlæg hjælper ret meget, men nu har jeg da fået luft for de mange kvindelige cyklister, jeg møder på mine træningsture!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *