Gamle venner – og et hospital

Af og til skriver jeg et indlæg, der berører mig meget, og det gør dette indlæg også. I går tog jeg en tur over til Rigshospitalet for at besøge en gammel ven, der var blevet indlagt for bl.a. et problem med ryggen. Det viste sig, at være en del mere kompliceret.

Typografiske trykkere
Min gamle ven er bosat på Færøerne, og har været en del problemer igennem i de sidste par måneder. Vi kender hinanden helt tilbage fra 1966/67, hvor vi begge var ansat som trykkere på henholdsvis et trykkeri i Thorshavn og et trykkeri i Gøtu på Østerø. Dengang var vi de eneste udlærte typografiske trykkere på Færøerne.

Som sagt, så troede jeg, at det “kun” var et problem med ryggen, et problem min gamle ven før var blevet opereret for. Dengang gav de ham bare 50 % chance for, at kunne komme over det – altså, at få sin fulde førelighed efter operationen. Derfor var det med bange anelser, at jeg troppede op på “Riget”.

Da jeg ankom til hans stue, var det i samme øjeblik, som han blev kørt ned til scanning. “Jeg er tilbage om en halv time”, råbte han, da han genkendte mig, hvorefter portøren forsvandt med ham ud på gangen – med kurs mod elevatoren.

Det blev til 1½ time inden han dukkede op. Efterhånden, som de efterfølgende timer gik, fik jeg en del af historien.

Min gamle ven er alvorlig syg – han kan slet ikke gå eller stå selv, høj feber og en hel del andre ting at slås med. Det tog på mig, at se min gamle ven ligge der i sygesengen, uden der var nogen dato på en eventuel raskmelding – eller for den sags skyld – en fuld og klar diagnose.

Da jeg tog hjem igen til Bornholm, var det med en del tanker om, hvor heldig jeg egentlig er. Jeg kan stadig cykle, har en diabetes jeg har styr på – så, hvad pokker klager jeg over?

Jeg håber meget, at min gamle ven meget snart kommer over sin sygdom, og vender rask tilbage til familien på Færøerne.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *