Et feriebarn fra Sydslesvig

For 41 år siden tog vi et feriebarn fra Flensborg til os. De dansksindede i Sydslesvig havde i mange år sendt deres børn til Danmark på sommerferie, og det var i den forbindelse, at vi henvendte os til foreningen.

Dengang boede vi i Odder i det østjyske. Vi havde ikke for meget plads i rækkehuset på Bisgårdsvej, men et feriebarn havde vi altid plads til, og da vi havde en søn på næsten samme alder, havde vi ikke mange betænkeligheder.

Kontakten
Jeg henvendte mig til kontaktpersonen i Odder, en ældre dame, der havde modtaget ridderkorset for sin gerning for de dansksindede syd for grænsen.

Jeg blev målt og vejet og blev fundet værdig til at modtage vort feriebarn.

Den ældre dame var 50 år ældre end jeg, men mit venskab med damen blev så godt, at jeg var med til hendes 90 års fødselsdag.

Et par uger senere hentede jeg den lille dreng på Skanderborg banegård. Den dag i dag husker vi alle, at knejten blev sat af på banegården, og omkring halsen havde han et papskilt med de relevante oplysninger.

Nå, for at gøre en lang historie kort, så havde vi vort feriebarn i en årrække, og selv om der har været en del huller i kontakten, så har ingen af os glemt den tid der var engang.

I dag er knejten blevet 53 år, to meter høj, gift og har to voksne børn – og i sidste uge besøgte “det unge par” os på Bornholm.

Flyvetur
Naturligvis betragter vi vor plejesøn og kone som vor familie, og de blev da også modtaget som en del af familien.

Gensynsglæden var stor, og vi havde alle en rigtig dejlig uge sammen på solskinsøen – og så var det første gang, at “den unge kone” var oppe og flyve, hvilket vel nok var på høje tid i vor tidsalder.

Næste gang er det vor tur at tage turen til Sydslesvig, for selvfølgelig skal vi ned og se deres nye hjem i Glückburg, der ligger lidt udenfor Flensborg.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Et feriebarn fra Sydslesvig

  1. Thomas og Susanne skriver:

    Kære familie på Bornholm, også ad denne vej rigtig mange tak for en virkelig dejlig uge på solskinsøen. At læse artiklen her på denne blog er os en stor fornøjelse. Vi har nydt tiden med jer og vi glæder os allerede til at hilse på jer her i Sydslesvig. At det virkelig skal være over fire årtier siden vi lærte hinanden at kende kan da næsten ikke være sandt – så ung som vi dog stadig er. 🙂

    Kærlige hilsener fra os i Lyksborg (Glücksburg)

  2. Erik Krog skriver:

    😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *