En sommerdag i Brændesgårdshaven

Det er bestemt ikke første gang, jeg er i Brændesgårdshaven, som ligger i nærheden af Svaneke på Bornholm. Dermed får jeg hver gang en fornemmelse af, hvordan de gængse forhold er i dette meget besøgte forlystelsessted.

Denne gang skyldtes besøget vort barnebarn Otto, der indtil nu har været ved os i 1½ uge. Om en lille uges tid drager han tilbage til familien i Jylland – så derfor var besøget målrettet en tur i badelandet, men også de øvrige aktiviteter havde den unge gut’s bevågenhed.

Renlighed?
Ved det sidste besøg lagde min kone mærke til, at en bestemt befolkningsgruppe havde mere end svært ved, at gå ind i omklædningen, hvor man også vasker sig, inden man kaster sig ud i bassinet.

Ved dette besøg kunne vi så konstatere, at denne tendens ikke kun skyldes en bestemt befolkningsgruppe, men rigtig mange gik langt udenom denne selvfølgelighed af renlighed. Selvfølgelig klædte Otto da om i omklædningen med efterfølgende bad, det modsatte er bestemt ikke i orden.

Populært
Man jeg må sige, at stedets vandland er yderst populært, hvor en vågen livredder var meget opmærksom på gæsternes gøren og laden i de forskellige aktiviteter. Otto havde et par gode timer i vandet, hvor han fik brug for sine ben for at prøve de mange former for vandrutschebaner. Jeg er ret sikker på, at han sover godt i nat.

Også spise stederne er populære, hvor jeg lige vil sætte et stort minus ved ventetiderne, for dette er bestemt ikke i orden. Man skulle vel mene, at haven efterhånden vidste noget om besøgstallet ved sådanne solskinsdage, som vi har for tiden.

Toiletterne
Et andet minus er stedets toiletter. For at sige det lige ud, så er de ret uhumske.

Sidste gang vi besøgte stedet, flød det med vand og toiletpapir på gulvene – og det var det samme denne gang. Lugten var heller ikke for god, så her er bestemt plads til forbedringer. Dette her kan man bare ikke byde sine gæster!

Friluftsteater
Et andet af havens populære aktiviteter er stedets friluftsteater. Ved de forskelliges optræden på scenen, blev der grinet og klappet en hel del blandt det store publikum, så her har haven et stort plus.

Også de mange aktiviteter, hvor det er gæsten selv, der leverer kraften, er meget besøgt af både børn og voksne. Her igen et plus i karakterbogen.

Klokken var 16:30 da vi vendte bilen for at køre mod Tejn, hvilket ikke var helt til Otto’s tilfredshed, som nok siger en del om den unge gut’s egen karaktergiven om stedet – og det skal bestemt også med i bedømmelsen.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *