Vi ældre skal betale

Vi har alle hørt og læst om overbelægning på vore sygehuse, men er det i orden, når vore ældre medborgere bliver henvist til et plejecenter – og så skal betale for mad, medicin, tøjvask og rengøringsmidler – når alt dette normalt “er med i pakken” i vor skatte betaling på sundhedsområdet?

Selv om mange går rundt og tror, at det er et stort “ta selv bord” at være pensionist, hvor vi bliver “belønnet” i hoved og røv med gratisydelser for snart hvad som helst, er dette postulat en stor kæmpeløgn, hvor hverdagen nærmest er en kamp for at overleve.

Brugerbetaling
Okay – der ER pensionister, der har kunnet spare en del op af penge de allerede har betalt skat af, men når de så anvender disse midler, blive de i samme takt modregnet i pensionen! Er dette fair? Så er der alle dem, som ikke har kunnet spare op – og det er her, at kæden for alvor hopper af.

Pensionister bliver opkrævet op til 150,- kroner om dagen for ophold på et plejecenter, hvor vor skatte betaling (og pensionisten betaler jo stadig skat) dækker dette beløb på et hospital (for der er jo ikke noget, der er gratis i Danmark). Det vil sige, at pensionisten betaler dobbelt for denne specifikke ydelse, og det er bestemt ikke fair!

Hermed er der reelt indført brugerbetaling ad bagvejen i det danske sundhedsvæsen!

Når man indlægger en patient på en akutstue/plejecenter – i stedet for indlæggelse på et hospital, skal der naturligvis ikke opkræves penge for dette ophold. Det er rent tyveri!!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *