Froome udelukket af Tour de France?

Der er tre ting, i dopingsagen mod Chris Froome, der undrer mig. Et er, at alle de ryttere jeg har læst om som dopingmistænkte i henhold til dopingprøven, er efterfølgende blevet nægtet start i alle cykelløb, indtil der er afsagt en kendelse i sagen. Bare ikke Froome. Og det næste er, at den forklaring Chris Froome er kommet med, for flere måneder siden, er totalt afvist i sagen som en “søforklaring” uden hold i virkeligheden – og ikke mindst, hvorfor er den sag ikke forlængst afklaret? I mellemtiden cykler Mr. Froome stadig cykelløb i VM-sammenhæng og alle andre store løb.

Men nu er det måske slut?!?

Den franske avis, Le Monde, har skrevet, at Tour de France-ejeren, ASO, har meddelt Team Sky, at den britiske cykelrytter ikke får lov til at stille op i årets tour, vel at mærke, kun seks dage inden årets Tour de France sættes i gang!

Det skal så lige nævnes i den forbindelse, at Team Sky har appelleret denne beslutning til den franske olympiske komité – men det må siges, at det er i elvte time, at dette drama foregår.

Ifølge ASO, henholder de sig til en § i lovbøgerne, hvor ASO har uindskrænket ret og pligt til, at udelukke en rytter, der kan skade løbets image og rygte!

Hvis Team Sky taber deres appel på tirsdag, så vil årets Tour de France blive uden Chris Froome, hvilket jeg håber det bliver, for mage til forskelsbehandling, skal man sgu lede længe efter – hvad det så skyldes? Men det kunne være meget interessant at få også det spørgsmål opklaret?

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

5 kommentarer til Froome udelukket af Tour de France?

 1. Erik Krog skriver:

  I dag er Chris Froome’s sag blevet behandlet – og Mr. Froome er blevet frikendt, så den britiske cykelrytter er klar til start i årets Tour de France. Lidt utroligt, at sagen kan ordnes så hurtigt, når de involverede får sat tommelskruerne på.

 2. John Grønbæk Jakobsen skriver:

  Ja-man må undre sig! Men efterhånden er de vel dopet alle sammen… Det har været et mistænkeligt forløb!
  Men alle de “tidligere”dopede er i gang som kommentatorer på tv og løbsarrangtører-så hvad pokker….

 3. Erik Krog skriver:

  Jeg har læst, at “Team Sky har smidt omkring 50 millioner kroner efter advokater og fundet al den videnskab frem, der taler til Froomes fordel og som indikerer, at selve grundlaget for at fastsætte grænseværdien på de 1.000 ng/ml i virkeligheden ikke er tilstede.” Ja – penge kan gøre meget, men det er helt frit for læseren at tro på resultatet!

 4. Per Sørensen skriver:

  Det er “Af SKYeligt” og nu kører den selvlysende robot videre.
  Vel vidende at han aldrig vil kunne dømmes for urent trav

  • Erik Krog skriver:

   For mig – og mange andre – ligger det helt klart, at Team SKY kører på andet end en cykel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *