Lidt fra Folkemødet 2018

Min overskrift er “Lidt fra Folkemødet 2018” – og det er med tryk på “lidt”, for det årlige Folkemøde er efterhånden blevet så stort, at det er umuligt at overskue – for mig, men åbenbart ikke for den enorme menneskemængde, der har fundet vej til toppen af Bornholm.

Mest af alt ligner Folkemødet et kæmpe gang “gøgl i byen”, hvor alle søger til for at se og høre, men lige så meget for at blive set og hørt, for overalt er der gang i debatterne – i alle mulige og umulige afskygninger.

På Cirkuspladsen havde statsministeren, Lars Løkke Rasmussen (V) ordet fra den store scene.

Jeg skal da også lige love for, at manden havde tilhører, for det var helt umuligt at komme så langt hen til scenen, så man kunne se giraffen – på den anden side, så kunne jeg godt undvære det.

Mormons bog
Jeg var taget til Folkemødet sammen med mit barnebarn, Jon, og undervejs rendte jeg ind i en ny mormon, der ville forære mig “Mormons bog”.

Han blev noget overrasket, da jeg svarede, at den havde jeg allerede. “Har du også læst den”, spurgte den unge mand mig, hvilket jeg kunne bekræfte. “Tror du på Gud?” var så det næste spørgsmål, men her måtte jeg skuffe spørgeren – “men”, oplyste jeg ham, “jeg har en tro på noget andet”.

Den unge mand havde et ret godt dansk sprog, hvilket jeg roste ham for.

Han kunne så oplyse mig, at han lige var ankommet til Bornholm, men ville da godt vide, hvor jeg boede.

Nu har jeg noget kendskab til mormoner på det felt, så mit svar var noget diffust, for jeg havde ikke lyst til at have dem på besøg – selv om de er nok så høflige.

Den unge mand fortsatte med sine spørgsmål, “og hvad er så det andet, du tror på?” Det var lige her jeg afsluttede samtalen, for mit afskedsvar var “den tager vi en anden gang” og jeg var meget hurtigt igen på vej mod Kirketorvet i Allinge. Min forbavselse var noget stor, da jeg hørte Jon istemme “og det bliver det aldrig!” Den knejt er ved at blive for lige med mig.

Havnen og politi
Som sædvanligt var hele Allinge Havn spækket med skibe – og det er både store sejlskibe og andre mere almindelige af slagsen. Der var så mange skibe, at det var lidt svært at få øje på vandet de lå i.

Der var ligeledes spækket med politi overalt, men alle landets toppolitikere var jo også samlet her i fire dage, så det kunne nok ikke være anderledes.

Selv om man hurtig ser de mange politi som en del af Folkemødets billede, så viser de skudsikre veste en del af alvoren bag politiets tilstedeværelse. Jeg kan umuligt være den eneste, der tænkte på det?

Lidt til maven
Jon var blevet lidt sulten, så jeg foreslog, at vi gik op til tanken på hjørnet, for de priser på pølser, de disker op med i Folkemødets område, er bestemt ikke for en folkepensionist. Bare en almindelig sodavand koster 30 kroner, hvor vi, på Bornholms tekniske Samling, kun vil have en flad ti’er for det samme.

Kort efter ringede jeg til Birthe, så hun kunne hente os. Vi havde kun været på Folkemødet i en time, men vi havde allerede fået nok af Folkeshowet.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *