Et dansk pund

Det her er lidt underligt, for den danske vægtenhed, “pund”, vil ikke dø, og det er spå trods af, at det blev afskaffet for 111 år siden!

Da jeg var barn, skrev min mor altid indkøbs sedler med betegnelsen “pund” – og oven i købet, brugte hun det gamle tegn for pund – så jeg er opvokset med den vægtenhed i både skrift og tale. Nu er jeg efterhånden blevet 73 år, så det er en del år siden, jeg gik i byen for min mor, men allerede dengang var pundet afskaffet som vægtenhed.

Men tilsyneladende vil denne betegnelse ikke slippe taget i danskerne, for det levet stadig i bedste velgående – selv om man hævder, at dette nok mest bliver anvendt af ældre mennesker – hvad der så menes med dette?

Hvis du googler pundets afskaffelse, vil du kunne læse, at denne betegnelse blev officielt afskaffet i 1907 – men måske ved pundet det ikke selv?

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *