Stemmer lærerne nej?

Det kan godt blive noget af en gyser med den afstemning, som vore skolelærer skal igennem, før overenskomsten kommer i hus – eller bliver forkastet.

Som jeg forstår deres forhandler, Anders Bondo Christensen, så er det den bedste overenskomst, han kunne forhandle sig frem til. En konflikt ville ikke kunne løse lærernes hovedkrav, men derimod ville en konflikt resultere i, at Folketinget ophøjede et forslag, fra Forligsmanden, til lov.

Pressen taler det ned
Det der eventuelt kunne tale for et “nej”, til lærernes overenskomst, er, som jeg pt. oplever det, at den samlede danske verdenspresse taler forliget ned til et “nej”. Det er meget lidt vi har set/hørt til den anden mening om det resultat, som Anders Bondo Christensen har nikket “ja” til.

Men det kan sagtens resultere i, at det bliver et rungende “nej”, og så har vi en konflikt på lærernes område – i 2 uger højst. Herefter griber Folketinget ind, og så står lærerne måske i endnu dårligere situation?

Men nu er jeg altså i lærernes situation, så jeg kan slet ikke sætte mig ind i de følelser, der eventuelt kan resultere i et nej, så jeg afventer i spænding.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *