Trykmaskine ankommet

Nu er den omtalte Rotaprint offsettrykmaskine endelig ankommet til Bornholms Tekniske Samling (BTS).

Onsdag den 11. april tog jeg over til Valby Lyntryk for at hjælpe til med at få maskinen sikkert placeret på fragtmandens lastbil.

Nu var jeg ikke alene på trykkeriet til den sag, for Ole Nilsson, også en af vore frivillige på BTS, og hans søn Jacob, havde taget turen til Valby i samme anledning.

Die profis
Vi havde slet ikke nogen bekymring om flytningen af trykmaskinen, for vor fragtmand fra Rønne, HGN transport, havde entreret sig med et professionelt hold, der tog sig af maskinen, hvorefter selve transporten til BTS stod HGN for. Alt gik som planlagt.

Selv om jeg kalder flyttefolkene for professionelle, så må jeg også rose HGN transport – og ikke mindst vor egen smed på BTS, Ebbe, som kan den kunst, at køre den truck der kan ses på billedet.

Det hele kunne stå på tre paller da det ankom til Bornholm dagen efter. Men for at få det ind i hallen, skulle trucken lige passere en betonkant, inden der var fri passage op gennem hallen.

Det var en ren fornøjelse at se Ebbe manøvrere den truck.

Da pallen med trykmaskinen skulle over betonkanten, listede Ebbe truckens hjul over kanten med lige så stor en forsigtighed, som når en mor pudrer en rød barnenumse. Jeg kan slet ikke beskrive denne manøvre flot nok, for det var en ren oplevelse. Kort efter stod pallen med maskinen på gulvet i den store udstillingshal.

Pladsen
Så er der “bare” tilbage, at få maskine med platemaker, belyser og andet installeret, så den kan fungere igen – og helst så vore gæster kan få en på opleveren.

Problemet er så, at vi åbner for sæsonen om et par uger, og det er lige lidt nok tid til, at få den sag konfirmeret, så jeg og de øvrige på BTS er gået i tænkeboks, for at løse den opgave – men den bliver løst, stol kun på det.

Trykmetoder
Vor grafiske afdeling har et komplet sætteri med tilhørende bogtrykmaskine. Det er flere år siden denne trykmetode blev afløst af offsettryk. Ny kommer offsettryk på museum, da denne er afløst af en ny trykmetode, digitaltryk. Et eller andet sted. syntes jeg, at udviklingen går alt for stærk.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *