De uduelige

De uduelige – ja, det lyder næsten som titlen på en roman af John Steinbeck, men det er de bornholmske politikere, jeg henviser til. Det er jo ikke ret lang tid siden, vi havde et kommunalvalg, og først nu kender vi den skjulte dagsorden, som de valgte gik til valg på.

De (vi) ældre har slet ingen sanktions muligheder overfor stat og kommune, vi må stille og roligt finde os i det, vi bliver budt. Sådan er det jo, kan jeg stadig høre et ekko fra en radikal toppolitiker, engang udtale sig i en anden sag.

Bornholm på forsiderne
For et par dage siden var Bornholm kommet i det landsdækkende TV 2, men ikke for noget godt! Tophistorien var den, at Bornholms Regions kommune skulle spare ti millioner kroner på de ældre – ja, du læste rigtigt – 10 millioner!

Besparelser
Vore folkevalgte var kommet frem til, at den personlige hygiejne, af vore ældre medborgere, fremover skulle klares med vådservietter – i stedet for vand og sæbe. Et regulært bad var der kun råd til hver anden uge og rengøring hver tredje uge, – for at spare op til de 10 millioner kroner.

De folkevalgte havde derimod ikke ryggrad nok til selv at vedtage forslaget, men gemmer sig bag forslaget som et “høringsforslag”. Der er allerede kø ved håndvasken, inden dette modbydelige forslag er vedtaget.

For at sende sparekataloget i høring stemte Socialdemokratiet og Enhedslisten sammen med udvalgsformand Bjarne Hartung Kirkegaard (KD). – Jeg har ikke taget politisk stilling til, hvad jeg synes om sparekataloget, det gør jeg, når jeg har noget på skrift, sagde Bjarne Hartung Kirkegaard tirsdag morgen på TV 2 News.

Har vælgerne ansvaret?
Tja – til syvende og sidst er det jo vælgerne, der har valgt politikerne, men det er sgu noget svært at være vælger, når politikerne går til valg med u åbne kort, og først bekender kulør når valget er overstået. Jeg håber vælgerne kan huske dette til næste valg – men det er nok for meget at håbe med en tidshorisont på 3½ år til næste kommunalvalg.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *