Putin vandt valget i Rusland

Jeg ved næste ikke, hvad jeg skal mene om det “præsidentvalg” vi var vidne til i går i Rusland, for efter vore forhold, kan det næppe kaldes for et demokratisk valg. På den anden side, så ved vi godt, at det jo ikke er demokratiske valg, de kan reklamere med i Rusland, så lad dem lige komme ind i systemet først, for det tager sin tid.

Men alligevel –
Når så det er skrevet, så skal vi lige have med, at Putin har det med, at “skaffe sig af med sine modstandere” – på sin helt egen måde, hvilket vi ikke ser i Europa – på samme måde!

Godt nok har vi valgkampe, der bliver mere og mere svinske, med dertil, at eliminere sine modstandere, er der alligevel et stykke vej.

Jeg har også læst mig til, at Putin og de russiske medier giver Vesten skylden for, at vi truer dem med krig – okay, vi her i vesten skal nok ikke gøre os for gode i den retning, men når vi også kan læse, at den russiske borger tror vi alle i Danmark er “grisekneppere” og meget andet i den genre, så er det langt fra det, vi tror om den enkelte russer.

Færøerne
I de gode gamle 60’ere, da den kolde krig imellem Øst Og Vest var på sit højeste (tænk bare på Cubakrisen, og hvad denne kunne have medført), fik Færøerne ofte “besøg” af fiskeskibe fra det store Sovjetunionen. Det var helt almindeligt, at fiskere drog meget langt omkring, for, at få fat i de ønskede fangster. De færøske fiskere drog til tider på 3-4 måneders fisketogter omkring de islandske og grønlandske kyster, derfor var der intet usædvanligt i, at se fiskeskibe fra Sovjetunionen i Nordatlanten.

Når skibene befandt sig så langt væk fra de hjemlige havne, var de selvfølgelig nødt til, at have lidt nyt proviant ombord – og ikke mindst, fersk vand.

Det var under en sådan besked (fersk vand), at en sovjettisk trawler søgte ind til havnen i Thorshavn.

Dengang var det altid et tilløbsstykke, når der kom fremmede skibe til havnen, og da de fleste færinger altid tog en tur omkring havnemolen i frokostpausen, var der derfor også en del børn på molen.

De sovjettiske fiskere var flinke mennesker, så de stod på kajen og delte chokolade ud til børnene, mens en af deres kammerater tog billeder til minde om deres tur til Færøerne.

Der gik en rum tid efter fiskernes besøg i Thorshavn – ja, faktisk var besøget gået næsten helt i “glemmebogen”, sammen med mange af de øvrige skibe, der af og til kommer ind til Thorshavn – hvis ikke det lige fordi, at et eksemplar af det store sovjettiske dagblad, Pravda, dukkede op på Færøerne. I avisen var vist et af de billeder, som fiskeren fra den sovjettiske trawler, havde taget af børnene, der fik chokolade på kajen. En flot gestus af fiskerne, fra det store land mod øst, at sætte seancen i deres største avis.

Da man så senere fik oversat teksten under billedet, stor der følgende: “Sovjettiske fiskere deler brød ud til sultne børn på Færøerne”.

Det ser ud til, at kampagnen fra sovjettiden igen fortsætter sin gang uhindret.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *