DR skal spare

Vore politikere har bebudet en 20 procent besparelse over de næste fem år i Danmarks Radio – bedre kendt som DR.

Dette vil medføre, vurderer en professor, at DR ikke kan undgå, at de skal nedlægge programmer, redaktioner og kanaler. Nu tror jeg ikke, at man behøver være professor for at tolke dette ved så kraftig en nedskæring, hvor de omtalte 20 procent, er det samme som 773 millioner kroner over de næste fem år, men jeg kan da tilføje, at det helt sikkert vil koste en del stillinger!

Det er heller ikke småting vi nu lægger øjne og ører til af beklagelser over, at det i den grad vil gå ud over DR’s produktioner. Okay, der er da en del produktioner, men der er søreme også en hel del genudsendelser! Og oven i disse “tilbud” til danskerne, må vi inderligt håbe, at Danmark ikke vinder et Melodi Grand Prix igen, for sidste gang DR stod for projektet, blev der godt nok “kastet en del penge ud af vinduet”.

Vi tager lige et kort resume over dette skandaleregnskab, som jeg før har skrevet om:

Arrangementet var budgetteret til 34,6 mil kroner, hvor Wonderful Copenhagens regning beløb sig til 137 mil kroner.

Det er sgu da et overtræk, der vil noget!

Og så er der også Danmarks Radio’s eget regnskab, og her løber udgifterne op i noget, der ligner 200 mil kroner – kan man læse ud af et notat fra Folketingets statsrevisor.

Metroexpress

Så er det, at jeg fik tilsendt et udklip fra Metroexpress, hvor det beskrives at DR’s ansvarlige for Eurovision executive producer, Pernille Gaardbo, har fået en “bonus” på 150.000 kroner af DR for sin rolle i Det Europæiske Melodi Grand Prix.

Der er sgu nogen inde på Danmarks Radio, der ikke har nogen ansvarsfølelse, for de licensmidler de er betroet. Regnskabet for det store TV-show er skandaløst, – et regnskab, der har været kritiseret af alt og alle i den danske verdenspresse – og oven i det, udbetaler DR så en bonus?!?

Jeg kan godt forstå, at de ansatte på DR får kuldegysninger over de besparelser de får trukket ned over hovedet, for det må betyde, at de ikke bare kan smide gode skattemidler efter de projekter de måtte opfinde? Og jeg går da også ud fra, at det med de mystiske bonusser ligeledes er en saga blot?

Masser af arbejde i det private
Jeg tror ikke, at de DR-medarbejdere, der mister deres stillinger, behøver at være bange for at skulle stå i arbejdsløshedskøen, for det private arbejdsmarked råber og skriger på arbejdskraft (bare det ikke er pensionister). Men jeg er så også ret sikker på, at flere af de tidligere DR-medarbejdere vil få sig et kulturchok i det skifte.

Men jeg vil da ønske dem held og lykke med jobsøgningen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *