Danmarks “knytnæve” mod øst

Vi fik lige et forsvarsforlig ind med aftensmaden i går. Forsvarsbudgettet skal nu hæves med 20 %. Det bliver dyrt – og hvor skal pengene så komme fra? Bliver folkepensionen nu afskaffet, eller hvordan forklares det, at man bare uden videre skaffer næsten 13 mia kroner til krudt og kugler?

Truslen fra Øst
I den sidste tid er vi blevet tudet ørerne fulde af den voksende fare fra Rusland. Det skulle være helt sikkert, at Rusland pønser på at angribe Sverige – eller i hvert fald noget af Sverige. Måske er øen Gotland i fare? Uanset hvad, så vil det være et angreb på Sverige.

Det er helt officielt, at både Sverige og Norge forbereder sig på et angreb fra Rusland. Danmark har travlt med, at sende danske tropper til de Baltiske lande, der ligeledes tror på et eventuelt angreb fra Putin’s tropper – ja, det er ikke kun mandskab, vi sender, men også kampvogne og F 16-fly, for et beskytte vore Nato-allierede i det nord østlige Østersøen.

Bornholm
Så er det jeg kommer til at tænke på vor egen situation – for vi ligger jo lige midt i Østersøen. Da Anden Verdenskrig sluttede i maj 1945, måtte bornholmerne vente et helt år mere på freden. Nu er det ligesom “nogen” glemmer Bornholm – igen, for det er jo ikke ligefrem noget, der tyder på, at Danmark vil forøge Forsvaret her på øen – men alle andre steder i Østersølandene!?!

Forsvars forliget
Forliget fokuserer blandt andet på at forberede Forsvaret til, at kunne operere i Østersøen – og til at tage del i missioner med Nato. Det må bl.a. være derfor, at bemandingen på Bornholm forøges med 100 mand, så det skal sgu nok holde Putin fra at angribe.

Hvis det er rigtigt, at vi kan vente et angreb fra Rusland, så vil Bornholm være lige så vigtig en brik for Putin, som Gotland og de Baltiske Lande – men her sker der ikke en skid med forsvaret! Sporene skræmmer.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *