Type 1 diabetes

Jeg vil lige vende denne oplevelse på min blog, for jeg havde en rigtig dårlig oplevelse i går. Jeg har en type 1 insulinkrævende diabetes, så jeg tager insulin fire gange om dagen. Oplevelsen i går gik ud på, at mit blodsukker faldt drastisk. Jeg tog et pat tablette druesukker, så plejer det at ordne sig. Det gjorde det bare ikke denne gang.

Druesukker
Efter et par kontrolmålinger, blev det klart, at mit blodsukker blev ved med at falde, herefter var der godt gang i druesukkeret. Jeg spiste også brød og drak mælk til, alt sammen med til at få blodsukkeret op. Det gjorde det også kortvarrigt, hvorefter det igen dykkede faretruende. Herefter begyndte jeg at tage druesukker i “pulverform” en art jeg anvender i mine flasker under træningsturene.

Nu var jeg oppe på at tage rigtig meget druesukker, og alligevel dykkede blodsukkeret igen – efter det kortvarrigt var kommet op over det kritiske punkt. Herefter indså jeg, at nu måtte en tur på sygehuset, hvis jeg ikke skulle gå i insulinchok.

Min kone ringede til 1813, og indenfor en rimelig tid, blev jeg kørt på Rønne Hospital for et tjek, for noget måtte være galt. Under turen med ambulancen fik jeg en kraftig sukkergele – og noget vand, for min mund havde det ikke godt efter al det sukker.

Hjem igen
Jeg var på hospitalet under en time, hvor jeg blev undersøgt for hvad der var gået galt, dog uden held – men mit blodsukker var nu kommet så meget op, at lægen valgte at sende mig hjem igen.

Mit eget bud på situationen er, at min bugspytkirtel er begyndt at producere insulin igen, og jeg har da heller ikke taget insulin i dag.

Jeg er så heldig, at jeg kan mærke, når mit blodsukker går ned, derfor undgår jeg at gå i insulinchok – hvis jeg ikke havde haft denne følelse, var det nok endt på en helt anden måde.

Under hele forløbet kunne jeg fortælle ambulancefolkene og senere læge og sygeplejerske, hvordan jeg havde det, samt, hvad jeg havde indtaget, det gør det hele en del nemmere – men det var en rigtig grim oplevelse.

©: Erik krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Type 1 diabetes

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Føj-da sikke en tur!

  2. Erik Krog skriver:

    En meget ubehagelig tur. Mit eget bud er, at min bugspytkirtel er vågnet op – og jeg har da heller ikke taget insulin i dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *