Skal alle flygtninge hjem igen?

Det spørgsmål kan hurtig besvares med et “Ja” – når vi tager det efter lovgivningen. Udgangspunktet er, at Danmark tager imod flygtninge, så længe der er fare for deres liv i hjemlandet på grund af krigs lignende tilstande. Men – lige så snart dette ophører, skal flygtningene forlade Danmark for at tage tilbage til deres hjemland igen. Sådan er det!

Men – for der er et men. Danmark råber og skriger på arbejdskraft (dog kan pensionister  ikke bruges?) – når så en flygtning udviser en vilje til, at lære vort sprog, klare sig selv ved at have et lønnet arbejde, deltager i lokale aktiviteter – og i det hele taget opfylder sin rolle i vort samfund, som enhver anden dansker – skal personen så have lov til at blive, hvis han/hun ønsker det?

Loven
Svaret på dette spørgsmål er, at det er der ikke plads i vor lovgivning. Dansk Folkeparti (DF), som er en af de forligspartnere til stramningerne på udlændinge området, vil helt sikkert ikke give sig på dette område. Også i regeringen sidder der en person, Inger Støjberg fra Venstre (V), som vil stå fast på de stramninger, der et opnået!

Regeringen taler med to tunger
Men – nu er der søreme igen et “men” – for med den nytårstale, som vor statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), holdt den 1. januar i år, var der helt andre toner i den henseende. Her blev de immigranter/flygtninge, der deltager på lige fod i det danske samfund, som alle andre danskere, rost til skyerne. Statsministeren sagde direkte, at vi har brug for dem. Hvordan kan det så være, at vi udviser borgere, som viser samfundssind, taler vor sprog og har arbejde?

Men vi kan godt beholde stærkt kriminelle på “tålt ophold”! Det hænger bare ikke sammen.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Skal alle flygtninge hjem igen?

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Helt enig! Alle snakker om at sende retur-men der sker intet!!!Hvem er egentlig ansvarlig for selve afsendelsen???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *