Tilbagebetaling

Som ung cykelrytter nød jeg godt af alle de frivillige, der dengang var “skyld” i, at jeg kunne køre cykelløb på betryggende måde. Derfor var det helt naturligt for mig, at jeg “tilbagebetalte” denne gestus, i form af, at jeg selv meldte mig som frivillig til afviklingen af cykelløb.

Færdselsloven og cykelløb
Dette har jeg så gjort i en hel del år, hvor jeg så, for et par år siden, tog en uddannelse som Trafikofficial, sammen med 19 andre i Bornholms Cycle Club. Dette blev et krav, da vi startede de lidt større cykelløb – så som Gudhjem Bjergløb – men også tilsvarende større cykelløb under Dansk Cycle Union (DCU). Dette burde vi have gjort for flere år siden – for at overholde færdselsloven samt reglerne under DCU, – så nu gik den altså ikke mere!

Alderen trykker
I år fylder jeg 74 år (hvis jeg altså stadig lever til midten af oktober), og da mit certifikat, som trafikofficial, udløber i år, har jeg besluttet, at dette certifikat ikke skal fornyes. Jeg vil gerne have lov til selv at sige fra, for det giver ingen mening, at have en mand på 75 år (til næste år), at stå og dirigere trafikken under et cykelløb (mener jeg). Så inden jeg får oplyst (med en vognstang), at nu er det på tide at stoppe, har jeg besluttet at stoppe ved årets udgang. Derfor.

Så tror jeg også, at jeg har tilbagebetalt, det jeg skylder på det område. Men jeg vil stadig være at finde på cyklen på de bornholmske landeveje – dette holder aldrig op (citat Benny Svendsen) 😉

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Tilbagebetaling

 1. kenn skriver:

  jeg glæder mig til at følge med dig

 2. Erik Krog skriver:

  Det skal nok gå Kenn, vi skal lige have styr på det knæ og ryg – og så skal jeg lige have set på dine klamper, om de sidder rigtigt. Måske skal cyklen også lige justeres til dig?

 3. John Grønbæk Jakobsen skriver:

  Jeg vinker IKKE med en vognstang! Men du har aftjent din værnepligt-og gjort det godt!
  God medvind på de Bornholmske cykelstier i 2018. hej-hilsen og håndslag fra Odder.

 4. Erik Krog skriver:

  Tak John 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *