Vindstille på Tejn Havn

På dagens vejrmelding fra DMI skulle vi have 6 m/s i dag, men virkeligheden på Tejn Havn sagde noget helt andet, da der nærmest var vindstille i dag.

 

 

 

 

 

 

 

 


Hård vind

I den sidste uges tid har vi været plaget af megen nedbør og en vindstyrke ud over det almindelige.

Da jeg i torsdags sendte min hustru, Birthe, og barnebarn, Jon, af sted med flyveren til Jylland, havde Birthe en lidt bekymret mine på, da vejrmeldingerne lød på kraftig vindstød, der nærmede sig orkanstyrke omkring Billund. Tilbagemeldingen lød da også på, at kaptajnen på flyet advarede om kraftig turbulens, hvilket også var tilfældet, da indflyvningen til landingen mindede om en tur hen over en pløjemark – men alt gik efter planen.

Derfor var det noget af et paradoks at tage turen ned til havnen i dag, da havnen lå helt stille hen – heller ingen forhøjet vandstand var der mere, alt så helt normalt ud. Dog kunne vi godt bruge noget mere sol på Solskinsøen, men det er vel hele landet, der sukker efter det 😉

Politik eller en gåtur?
Egentlig havde jeg vedtaget på “redaktions mødet” i formiddags, at jeg ville skrive lidt om den aktuelle politiske situation i Danmark og i Israel, men dels har (efter min mening) præsident Trump selv sat sig ud på et sidespor, vedrørende nye fredsforhandlinger mellem Israel og Vestbredden, og dels er der ingen i Regeringen og Dansk Folkeparti, der kan finde ud af, hvem der har sagt hvad – så det lader jeg ligge! Derfor var der slet ingen diskussion om alternativet – en gåtur på havnen 🙂

Havnen
Som skrevet var der ro i havnen – altså når vi taler om vind og vejrforhold, for der var en del aktivitet på bådene.

Det var ligeledes helt rart at se havnen renset for olietromler, og jeg har det helt fint med, at den gamle træbygning, hvor der opbevares olietromler og andet af den art, nu er forsynet med en front og en aflåst dør. Det nytter at “brokke sig” til kommunen, kan jeg konstatere.

BRK
Jeg har dog stadig et mellemværende med kommunen (BRK), da jeg mangler et svar på, hvem der har ansvaret på havnen, men her er jeg ret sikker på, at det svar nok skal komme.

Vejarbejde
På vejen hjem passerede jeg flere vejarbejder, da en del af Tejn er gravet op på grund af fjernvarmearbejde. Jeg er lidt spændt på, hvordan fjernvarmen kommer til at virke, for når jeg læser om fjernvarmen i Klemensker, så er der delte meninger om det fjernvarmeværket i Hasle kan præstere – for det er netop det værk, vi på Nordlandet skal have vor varme fra! Så noget siger mig, at jeg sikkert kommer til at skrive en del indlæg om dette emne?

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Vindstille på Tejn Havn

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Herligt—- Endelig nogle billeder med skibe….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *