Nedrivningen af Slotsgården

Nedrivningen af det kun 33 år gamle Slotsgården ved Hammershus er lige begyndt. I den anledning tog jeg lige en smut forbi Hammershus, for at tage nogle billeder af “begivenheden”.

Okay, nedrivningen er kun så småt startet, da det eneste synlige på dette var ved toiletbygningen.

De øvrigebygninger stod urørte – set udefra. Alle bygninger var tømte, så den vej rundt var de nedrivningsklare. Nedrivningen forventes færdig inden Jul – i år!

Bare 33 år gammel
For mig er det noget uforståeligt, at bygninger – der kun er 33 år gamle, skal rives ned – for at give en bedre udsigt til Hammershus og klippen.

Når man kommer på vejen ned til den gamle ruin, kan man se Hammershus fra mange vinkler, så jeg har mere end svært ved at tage det argument for gode varer. Der må helt sikkert ligge en anden dagsorden bag den beslutning. Men det kan der ikke ændres på nu – desværre!

Fra Frederiksberg
Da jeg gik rundt på arealet foran det ny Velkomstcenter, mødte jeg en dame fra Gudhjem. Hun var meget uforstående overfor nedrivningen af Slotsgården, og gik så vidt, at kalde det for vemodigt – jeg gav hende ret.

Damen havde kun boet på Bornholm i 5 år, men følte sig helt hjemme på øen. Oprindelig kommer hun fra Frederiksberg ved København.

Hendes “tilhørsforhold” til Bornholm, var, at hun havde holdt ferie i Gudhjem i 42 år, hvorefter jeg svarede tilbage, at det var da en meget lang ferie. Hun grinede over min bemærkning – og forstod den godt.

Dis over Hammershus
Solen var lidt imod mig i dag, og Hammershus stod da også indhyldet i en svag dis, hvilket gjorde det lidt svært, at få det “perfekte” billede af slots ruinen – men mindre kunne altså også gøre det. Også området ved det ny velkomstcenter havde en svag dis omkring sig, så godt der er opfundet noget som PhotoShop. Men helt godt er det nu ikke, men ….. prøv at klikke på billederne, så får du dem i en helt anden størrelse og skarphed.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Nedrivningen af Slotsgården

  1. Henrik Klindt-Jensen skriver:

    Jeg har på flere bornholmske sider her i efteråret postet en billedsekvens fra det fine museum, som nu er totalt opløst og kasseret – selvom man ikke laver udstillingsgenstande på den måde synes jeg, at de skulle have været bevaret. Jeg var meget glad for den gamle udstilling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *