Aftentur på Tejn Havn

Stormen “Ingolf” nærmer sig Bornholm fra Nord, hvilket kan betyde højere vandstand i Kattegat, Øresund og i Østersøen.

Vandet bliver presset af stormen fra Nord, og da Østersøen ender blindt, vil vandet helt naturligt stige.

Regn
Når vi så kan læse, at voldsomme regnmængder har en direkte kurs ind over Danmark, så får regnen jo ikke ligefrem vandet til at synke i vore farvande – tværtimod! Men indtil nu er vandstanden ikke steget i Tejn Havn. Jeg har før oplevet, at vandet har stået op over kajen i havnen, så vi får se, hvad “Ingolf” kan præstere de næste par dage.

Nu var det ikke lige derfor, jeg tog et smut omkring havnen, men ene og alene på grund af, at jeg var en tur i DagliBrugsen, som ligger helt ned til havnen. Selv om det blæste en del, kunne det ikke ødelægge aftenstemningen.

Jeg har oplevet en del havne i min tid – ikke bare her i Danmark, men bestemt også på Færøerne, som er noget helt særligt. Havne rundt om Afrika er meget forskellige fra havn til havn, hvor Australske havne mere ligner vore større havne.

Fiskeri
Dog er der en væsentlig forskel i fiskeriskibe, når vi sammenligner Hobart Havn med havnen i Tejn. Her drejer fiskeriet sig hovedsaglig om krabber, vel at mærke – krabber, som har et skjold på op til 46 cm bredde og en vægt på op imod 12 kg. Og det er dette fangstudstyr til krabber, der er den store forskel, fra det vi kender på vore fiskerbåde.

Christiansøoverfarten
Efterhånden kender vi bådene i havnen her i Tejn, og når jeg både ser “Postbåden Peter” og “Ertholm” ligge til kaj i vor havn, så har efteråret indfundet sig, og vinteren står lige for døren. Det slår aldrig fejl.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *