Norge kan godt ……

DBU har lige aflyst kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Sverige. Jeg har også hørt på TV2 NEWS, at DBU udtaler, at det er en ren underskudsforretning med hensyn til afvikling af landskampe, når det gælder kvindelandsholdet!?!

DBU udtaler i forbindelsen med aflysningen: “Det er en historisk dårlig dag for kvindelandsholdet og for dansk fodbold samlet set. Det er beklageligt men også helt grotesk, at vi står i en situation, hvor spillerne ikke vil møde op til vigtige landskampe, selv om vi har tilbudt bedre vilkår og inviteret til nye forhandlinger efter kampene. Vi oplever, at spillerforeningen og spillerne tager landskampe og fans som gidsler i faglige forhandlinger”.

Et eller andet sted har jeg svært ved at tage den udtalelse for pålydende – for vi mangler en udtalelse fra modparten! Dog har jeg på ingen måde, nogen som helst indblik i dette kaos, andet end det jeg har læst fra pressemeddelelserne, så det er noget svært, at bebrejde nogen af parterne i sagen.

En delaftale
Men vi ved, at der blev vedtaget en delaftale lige før kampen mod Ungarn, en delaftale, hvor repræsentanter fra landsholdet udtalte, at næsten alt var på plads, og det ville højst tage en uge at få enderne til at mødes.

Dette er så ikke sket! Som jeg har opfattet det, så har DBU brugt tiden til at manifestere sig overfor spillerne – og bestemt ikke anvendt tiden til reelle forhandlinger. Men igen, det er, som jeg har opfattet det.

Vi kan nu afvente resultatet af DBU’s aflysning af kampen, hvor spillerne kan forvente en disciplinær kendelse. Der kan også komme en økonomisk straf, ligesom, at Danmark kan få en pointstraf i VM-kvalifikationen – eller blive udelukket totalt. Det danske kvindelandshold kan blive bombet meget langt tilbage på grund af dette kaos – og vi taler altså om et landshold, der lige har vundet sølv ved Europamesterskaberne!

Norge
For ikke så længe siden kunne vi læse i dagspressen, at Norge har indført ligeløn for mænd og kvinder på landsholdet. Norge kan altså godt finde ud af det – hvorfor kan Danmark så ikke? Når vi så læser, at DBU udtaler, at spillerforeningen og spillerne tager landskampe og fans som gidsler i faglige forhandlinger – så er det måske lige omvendt!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *