Brexit – og den danske model

Når jeg skriver om “den danske model”, så er det bestemt ikke noget med overenskomstforhandlinger mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, men udelukkende om, hvordan vi plejer at stemme i EU-regi i Danmark – indtil magthaverne får det ønskede resultat! Det er det, der menes med “den danske model” i dette indlæg.

Brexit
I går kunne vi høre, at forhandlingerne mellem EU og UK er gået i hårknude. Flere af  forhandlerne mente, at nu var de nået til ende med de store rammer for det økonomiske – men også for det politiske, for, at komme videre med en aftale om UK’s endelige udtrædelse af EU. Herefter var der “bare at udfylde rammerne” – for at beskrive det ultra kort.

Men ….., de var overhovedet ikke nået så langt, som de troede, for forhandlerne kunne slet ikke komme videre med “fyldstoffet”, idet de store rammer havde så mange mangler, at forhandlingerne brød totalt sammen.

Den danske model
Efterhånden kan jeg godt mistænke de britiske forhandlere for, at de slet ikke er interesseret i en udmeldelse af EU – og så er det, at jeg forelår Den danske Model! Kør dog en ny afstemning til I når det ønskede resultat – altså resultatet, hvor UK forbliver i EU, for det er jo det I inderst inde ønsker – eller hur?

Det er sådan vi gør i Danmark. Et Nej bliver ikke opfattet som et nej. Og det holder lige indtil en afstemning siger det modsatte. Og først ved et “Ja” fanger bordet, herefter er der ingen vej tilbage! Sådan er det.

Dette er den danske model, og den model er blevet (mis)brugt utallige gange.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *