En efterårsdag på “Samlingen”

Det lakker mod enden på sæsonen for Bornholms Tekniske Samling (BTS), idet det med efterårsferien er slut med gæster på BTS for i år.

Jeg kan da godt røbe, at vi har haft et godt år, da vejret har været noget af det vi kalder for et “museumsvejr” – med al den regn. Så intet er så slemt, at det ikke er godt for noget!

Meeeen ….., vi kan godt mærke nu, at sommerturisterne har forladt øen, og efteråret er over os, for med indgangen af oktober måned, er besøgstallet faldet betydeligt – dog er der stadig en del, som finder frem til BTS.

Fra Grenaa
Det skete da også i går, da vi havde gæster fra det jyske. En bil med to par kom ned til os, hvor damerne valgte at sætte deres mænd af, for derefter at fortsætte med en egen plan for dagens aktiviteter.

Mændene havde en god gennemgang af vor udstilling, og igen bekræftede de mig i, at det med at være kustode på BTS, er et yderst taknemmeligt hverv. Vi bliver skamrost igen og igen, for hele omfanget af det BTS kan byde på – og ikke mindst, for den orden vi kan præstere.

Damernes ankomst
På et tidspunkt kunne jeg konstatere, at de to mænds bedre halvdele var ankommet – og at de havde sat sig til rette lige udenfor indgangen til museet.

Da deres mænd, kort efter, luntede op til “kaffen på disken” ved “This på torvet”, fortalte jeg dem, at damerne var ankommet. “Det véd vi godt”, svarede den ene med lav stemmeføring, “men nu er det altså deres tur til at vente på os”, smågrinede manden, mens den anden nikkede kraftigt.

Der er ting, man som en kustode ikke skal blande sig i, og her er én af dem, så jeg fløjtede lige en lille en af Carl Nielsen og forsvandt ind til Karen for at få mig en kop kaffe. Men jeg kunne så konstatere – fra vinduet – at de to mænd lod deres koner blive udenfor endnu et kvarter, inden de igen  fortsatte deres videre tur sammen rundt på Bornholm. Vinteren er jo ikke langt fra os, så måske mangler de samtaleemner til de lange mørke vinteraftener?

Okay, jeg var blevet endnu en oplevelse “rigere” som kustode på Bornholms Tekniske Samling.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *