En bisættelse i Svaneke

Vi er ved at være godt integreret her på Bornholm, selv om vi er “førdere” – et ord, jeg slet ikke bryder mig om. Jeg er helt på det rene med, at en førder er en tilflytter – men over på den anden side af vandet, kalder vi ikke hinanden for tilflyttere – derfor!

Men tilbage til min påstand om integrationen, for i dag deltog vi i vor tredje bisættelse her på øen, derfor kan man, efter min mening, ikke mere tale om, at vi er “de nye” her på Bornholm – selv om vi “kun” har boet her i 14 år.

 

Svaneke Kirke
Bisættelsen foregik i Svaneke Kirke, en kirke som forøvrigt har åbent for publikum hele dagen – og ikke som så mange andre kirker, der kun har åbent på specielle tidspunkter.

Hver gang jeg er til en begravelse eller en bisættelse, tænker jeg på en tidligere direktørs ord, da vi engang sad side om side til en begravelse i Torrild Kirke, at det altid er godt, at kunne sidde lige en halv time og tænke over livet og døden. For det er jo også det, man gør under disse seancer i kirken.

Skatten og døden
Forøvrigt er den omtalte direktør død for mange år siden. Døden er jo en del af livet, selv om vi udskyder dette faktum til engang – langt – ude i fremtiden. Det kunne lige så godt være en selv, der lå i den “ét-værelse” foran alteret, for, på et tidspunkt kommer vi det, – idet, kun to ting er sikkert her i livet, og det er skatten og døden!

Joh, det er slet ikke så værst at tage den halve time i kirken, for den er meget andet end et farvel til den afdøde – i hvert fald for mig.

Fortsat god lørdag

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *