Våbenlovgivningen i USA

Jeg ved det, det er enhver borgers ret i USA at forsvare sig selv – og det er vist endda skrevet ind i den amerikanske forfatning, Constitution of the United States of America , så langt de fleste borgere har op til flere våben i eget hjem!

Til sammenligning må vi i Danmark ikke engang være i besiddelse af et defekt luftgevær med en kaliber på over 4,5 mm. Men vi ser da også forskellen på drab med skydevåben mellem disse to omtalte lande.

I den sidste vanvittige drabssag i USA, som er foregået i Las Vegas, har en 64 årig pensionist skudt og dræbt mindst 59 personer, og såret over 500. I den forbindelse er spørgsmålet om en revidering af den amerikanske våbenlov igen kommet op til debat – og søreme, om ikke der er indflydelsesrige personer, der mener, at det nok ikke lige er tiden til denne debat!?!

Okay – jeg giver dem ret, tiden er ikke inde til denne debat – for den tid er for mange år siden overskredet. USA’s præsident, Donald Trump, har (dengang han var demokrat) udtalt, at våbenloven burde strammes op – men nu er den præsident ikke lige den mand, man kan stole mest på, så jeg regner ikke med, at de ord er ret meget værd. Desværre.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *