Hvor længe skal vi finde os i det?

Gang på gang kan vi læse i dagspressen, at nu er den og den fødevare kaldt tilbage på grund af fare for forbrugeren. Vi skal enten smide varen ud, eller sende den retur, hvis vi altså stadig har den – for den kan jo være brugt!

I den sidste tid har jeg bemærket disse overskrifter:

Fødevarestyrelsen har fundet metalstykker i flere frugt- og dadelkugler, som kan give flere skader i munden. Metalstykkerne kan ødelægge både tænder, mundhulen og svælget, og derfor advarer fødevarestyrelsen alle om at spise produkt. Frugtkuglerne kommer fra mærket, Coco Fruit Balls, som indeholder en naturlig snack-blanding af dadelkugler med kokus.

Selvom Irmas økologiske knækbrød kun skulle indeholde fuldkornsspelt, solsikkekerner og sesamfrø er der nu opdaget mug i enkelte poser. Brødet er uegnet at spise, og derfor kalder Irma nu alle produkterne tilbage.

Modermælkserstatningen kaldes tilbage, fordi enkelte pakker af produktet kan indeholde tilskudsblandingen Allomin Syrnet SensiPro 2, som har et højere indhold af jern, end børn under seks måneder kan tåle.

Den historiske småkage-producent Royal Biscuit Co. A/S kalder to slags af deres småkager tilbage. Tilbagekaldelsen sker, da ordet ‘æg’ IKKE er fremhævet under varedeklarationen, og det skal det, da æg er en allergigene.

Torsdag aften oplyser Fødevarestyrelsen, at Coop Danmark A/S tilbagekalder et parti røde vindruer, fordi man har påvist et for højt indhold af pesticidet chlorpyrifos i druerne.

Der er fundet møl i nogle pakker med chiacracker-kiks fra selskabet Nordens Brød ApS. Konsekvensen er, at Nordens Brød nu tilbagekalder kiksene, som er produceret udelukkende på kerner og vand uden glutenholdige råvarer, og som har en holdbarhedsdato til 16. marts 2018.

Et eller andet sted føler jeg, at fødevareprodukteinterne leger russisk roulette med os forbrugere! Hvor længe skal vi finde os i det?

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Hvor længe skal vi finde os i det?

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Ja-du har fuldstændig ret!-men forbrugerne må bare tage til efterretning!

  2. Erik Krog skriver:

    Til efterretning? Joh tak du gamle, men det sker næsten hver dag! Et eller andet sted må der da ske en handling, der siger spar to – for det er nærmest omkostningsfrit at forgifte os forbrugere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *