En tur på Hammershus og BTS

I går havde vi en tur på Hammershus og Bornholms Tekniske Samling (BTS). Når jeg skriver “vi”, så er det min hustru, vort barnebarn, Jon, og jeg.

Det er ikke altid lige let for Jon, at være sammen med os to gamle, da Jon er 18 år, og har derfor nogle helt andre behov end hjemmets oprindelige beboere.

 

 

 

 

Vor historie
Men nu er Jon en del af os, så derfor tager vi af og til nogle ture ud på øen sammen. Men – strengt taget, så er det nok ikke lige Hammershus og Bornholms Tekniske Samling, der tiltrækker et ungt menneske, men ingen tager skade af lidt historie – så derfor.

Da vi gik over broen – op mod den gamle borg, kunne vi ikke lade være med at bemærke de mange planter, der overalt groede ud af sten- og murværk, et bevis på, at naturen er meget stærkere end menneskets bygningsværk.

En flot natur
Da vi gik rundt i området, kunne jeg ikke lade være med, at komme med en kommentar om det der i sin tid var sket på stedet.

Vejret var meget behageligt, og en fred hvilede over “toppen på Bornholm” – en direkte modsætning til stedets grumme historie for datidens beboere på Hammershus.

Jon havde selvfølgelig været her før, men huskede det ikke så godt, da det var en del år siden, dog var der ting han huskede om stedet.

Udsigten ud over Østersøen kunne man heller ikke kimse af, og vi bemærkede flere sejlskibe og fiskerbåde et godt stykke ude på havet.

Kamera – og et spørgsmål
Jeg havde selvfølgelig min uundværlige følgesvend med på turen (mit kamera), som jeg flittigt anvendte overalt.

Nu var det så, at Jon kom med en vittighed, som fik mig til at grine. “Hvordan kan det være, at når du tager billeder med et rundt objektiv – at der kommer firkantede billeder ud af det?” Den lader vi stå lidt endnu.

Det nye byggeri
Vi kunne heller ikke lade være med at se i retningen af det nye byggeri – det nye velkomstcenter – der er under opbygning. Det nye center ser meget interessant ud, da det er bygget (som vi ser det) lige ind i naturen, så det ikke er til gene for den unikke natur, der er kendetegnede for hele Hammerknuden. Det vil helt sikker blive noget af turistmagnet – meget mere end stedet er i forvejen, og det siger ikke så lidt!

BTS
Vi tog herefter lige et smut op omkring Bornholms Tekniske Samling, da Jon ikke havde fået det store tur gennem museet – og så var der også en jagerbomber, der skulle afprøves at sidde i.

Birthe fik en god gennemgang af Christian, en af mine kustodekolleger på stedet, og det var hun meget glad for – for Christian ved meget mere om museet end jeg gør – endnu.

Jon fik sin “tur” i jetjageren, og et billede han kunne vise til sine norske venner – og det er vel heller ikke så galt?

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til En tur på Hammershus og BTS

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Flot indlæg-du gamle….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *