Sol over Gudhjem

Ja, den kender vi alle. Det er noget med en røget sild med rå æggeblomme – men altså ikke det jeg hentyder til i dette indlæg – for i går var der virkelig en flot sol over Gudhjem 😀

Mit barnebarn, Jon, og jeg var taget til Gudhjem for at gå en tur i byen og langs havnen i det gode vejr.

Jeg havde egentlig ikke regnet med ret mange mennesker i Gudhjem i går, selv om vejret viste sig fra den gode side her i den første tredjedel af sensommeren – for det er mere end forkert, på denne søndag, at kalde dette vejr for efterårsvejr!

Stort salg af is
Men jeg tog helt fejl, for der var mennesker overalt i byen og ved havnen. Selv markedet, på havnen, havde vist en god omsætning – og ikke mindst, var der godt gang i is salget i de mange populære butikker.

Drivis?
Jon ville da også smage en af den mange tilbud på isvafler, der kunne købes i alle mulige størrelser. Da vi gik ind i butikken, forlod en mindre pige butikken med en vaffel til 139 kroner.

Det var mig en gåde, at dette lille menneske skulle kunne fordøje dette isbjerg. Det måtte i hvert fald afstedkomme en del drivis i tarmene – vil jeg tro?

Solbadere
Overalt kunne vi se mennesker sidde i solen og slikke solskin, ja, der var ligefrem trængsel om de gode pladser i havnen.

Selv en havnebader blev der plads til, selv om manden i vandet klagede lidt over, at vandet var lidt koldt. Jeg kunne godt nære mig, for, at prøve om det nu var rigtigt.

Den lille havn
Vi var også lige forbi den lille havn, for også her kunne de mange besøgende finde hen. Joh, der var i den grad Sol over Gudhjem i går. 🙂

Christiansø
I det klare vejr kunne vi sagtens se helt over til Christiansø fra havnen.

Jeg kunne fornemme på Jon, at han havde lyst til en tur over til øen, selv om han, for mange år siden, havde været en tur derovre – endda med overnatning sammen med sin mor. Men det var så lang tid siden, at han slet ikke kunne huske det.

En ny tur til Christiansø tager vi op på et andet tidspunkt. Men, en rigtig dejlig eftermiddag i Gudhjem 🙂

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *