Regntid i Østen

Månedens indlæg fra Thailand, er et vink med en vognstang om, at det ikke kun er i Texas oversvømmelser er et problem, for det kan de tale med om i Østen, hvor der er mange flere døde i deres oversvømmelser – end i det katastroferamte Texas!

Af ukendte årsager interesserer verdenspressen sig meget mere for katastrofer i USA, end når dette rammer Indien eller Nepal, hvor over 1.600 har mistet livet i oversvømmelserne. Og indrøm det nu bare – for det vidste du heller ikke!

Stemmen fra Thailand
Også I Thailand kender de til ekstremt fugtigt klima – og oversvømmelser, så jeg vil give ordet videre til min fætter i Thailand:

Den meget regn, som vi havde haft i juli måned, havde sat sine spor, normalt starter oversvømmelserne først i august, d.v.s. sidste år oplevede vi også, at det regnede kraftig før august, men at regnen i selve regntiden mere eller mindre udeblev.

Her, første i august, var nogle af de små biveje mere eller mindre ufremkommelig på motorcykel, så man skulle finde nye veje for at komme ind til byen.

Allerede nu, var der nogen, der måtte begynde at padle, eller sejle ind til tørt område, når de skulle på arbejde, eller i skole.

Man var også så småt ved at få oprettet regnvejrs boliger, men ingen ved, hvor længe de skulle bo i deres nye reserve hjem, så der var mange ting for indbyggerne at tage hensyn til.
Men august måned startede med en masse solskin, og en høj dagtemperatur, så måske bliver det lige som sidste år, med lidt regn i regnvejrs månederne, selv om TV sagde noget andet?
Når vi taler om vejret her i Ubon, så taler vi om vores område. Hele Ubon Ratchathani Provinsen er støre end Sjælland, så der kan være stor forskel på vejret, alt efter hvor man befinder sig i Provinsen.

Efter 14 dage med sol og varme, – py ha, det var virkeligt varmt, men så starte regnen heldigvis, og jeg skal love for, at der har været meget vand. Hvis jeg skriver det har regnet hele tiden, er det ikke sandt, men det føles som om det har regnet uafbrudt siden 13. august. Først i dag, sidst på måneden, er der ophold i regnvejret.
Vi har selvfølgelig fulgt med i TV om de store oversvømmelser der er i Texas, og syntes det er forfærdeligt, at de får alle oversvømmelses problemerne på en gang, og at det er så voldsomt.

Mange steder i Thailand har man vænnet sig til oversvømmelserne, som på en eller anden måde også er blevet en del af Thaiernes hverdag, i regntiden.

Selvfølgelig er der nogle gange, at vejret bliver voldsommer end andre gange, og så tager man højde for det. Jeg har hørt, at en Thai familie kan få økonomisk hjælp ved oversvømmelserne. 5000 baht for 3 mdr. plus hjælp til mad.

Der er virkelig brug for, at man hjælper hinanden, og måske er det derfor, at der altid er hjælp at hente når der sker noget uventet, man står ikke bare og glor når der sker noget, som man gør i Danmark! Man prøver at hjælper.

Hjælp og selvhjælp
Der kan også være mange om at dele bådene, så de forskellige kan komme til og fra arbejdet, det er som regel nogen af samfundets fattigste, der må bygge regnvejrs boliger op, så alle har fra barnsben lært at hjælpe, så det at hjælpe andre er også selvhjælp.

Alle steder, hvor der er tørt, ser man, at der bliver opført regnvejrs boliger, her er det hovedfærdselvejen, som går gennem hele byen, og er den mest trafikerede vej i Ubon, der er blevet inddraget til ophold i regntiden.

I deres midlertidige boliger bor hele familien med bedsteforældrene og børn i alle aldre, personlig er jeg glad for at jeg ikke bor der – med eller uden nogen børn.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *