Joel Andersen og flagspætten

Så er der atter gået en måned, siden jeg sidst modtog naturbilleder fra Kregme i Nordsjælland

Flagspætten
Denne gang starter fotografen med en stor flagspætte – en fugl, som jeg ikke mener, har været aktuel i det materiale, jeg før har modtager fra Kregme.

Den store flagspætte er helt almindelig i Danmark, selv om vi ikke ser så meget til denne karaktiske fugl. Den største bestanddel finde vel nok i det østlige Danmark, selv om det nordlige Jylland er kommet godt med i den henseende.

Vi kan altid høre spættens tilstedeværelse ved dens “banken” i træstammerne. Forskellen mellem han og hun er, at hannen har en rød plet i nakken, mens de unge fugle har den røde isse.

Flagspætten har her travlt med at fylde noget i hovedet på en flok sultne unger. Den lever af insekter og sommerfuglelaver, som kræver, at den finder i træstammer ved at hakke sig ind til dem. Den går ikke om vinteren, for her må fuglen finde sin føde i koglerne fra diverse nåletræer.

David og Goliat
Fotografen har tænkt på David og Goliat, da han fik de næste motiv i søgeren – for som han skriver: ” Selv om myren gerne måtte have stået helt skarp, syntes jeg situationen er lidt sjov”, og det kan jeg kun give ham helt ret i.

Et rigtig godt billede som bliver endnu bedre, hvis du dobbeltklikker på det – og ser det i en helt anden størrelse. Prøv det.

Tochina fera
Denne flue kan være meget svær at navngive rigtig, hvilket jeg kan læse mig til på andre billeder af fluen på nettet.

Fluen, og sneglen “i galop”, er “fanget” af Joel Andersen i Boserup Skov

Det kan være noget svært at skelne mellem Tochina fera og Tochina magnicornis på grund af bl.a. bagkropstribens beskaffenhed og forføddernes pigmentering.

Jeg ved ikke hvordan læseren har det med disse oplysninger, men jeg har slet ikke den viden til at kunne afgøre dette.

En “ildflue”?
Det sidste billede i denne omgang er en “Ildflue” fra haven i Kregme. Joel Andersen kalder billedet for “måske en ildflue”.

Også her forstår jeg hans spørgsmål om arten, da denne kan være noget svær at bestemme.

Af ildfluer i Danmark findes der to fra arten Lampyridae (en familie af biller), nærmere betegnet sankthansorm og lille sankthansorm, så jeg hører gerne nærmere fra læserne om dette billede af “Ildfluen”.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *