DR og genudsendelser

82 % af alle udsendelser fra DR er genudsendelser – skriver Ekstra Bladet. Helt ærligt, så kommer det slet ikke bag på mig.

Der er masser af udsendelser, jeg har fået nok af – så meget, at jeg griber til computeren (hvorfor tror I, at jeg har skrevet over 1600 indlæg på bloggen?). Jeg har en stærk mistanke om, at selv “Vejret” er genudsendelser!

Hvad betaler vi så til?
Så er der det uundgåelige spørgsmål, som trænger sig på – hvad går vore licenspenge så egentlig til?

Tja – vi havde, for et par år, siden et Eurovision Song Contest, som kostede kassen, en hammer dyr koncertsal, kæmpelønninger til de ansatte i det store DR-hus, samt aftrædelses gratialer i millionklassen til ansatte – der selv siger op, og en personalestab, der slet igen ende har. Det koster!

Det er noget af det Ekstra Bladet afslører i en aktindsigt, der normalt ikke er tilgængelig, idet DR ikke er forpligtiget til at offentliggøre dette. Aktindsigten afslører også, at antallet af genudsendelser i det store mediehus, er steget fra 78 % i 2014 til hele 82 % i 2016.

Hvis denne tendens fortsætter, er der ikke mange år til, at alt på DR er genudsendelser – selv nyhederne. Allerede i dag er meget af nyhederne genudsendelser, i form af fyldstof fra tidligere udsendelser, hvor vi nok ikke lægger så meget mærke til det?

Rivegilde
DR trænger til et rivegilde, hvor de alt for længe har fået lov til at leve i “deres egen lille verden”. Og en udsendelse med DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, gav mig kun det indtryk, at DR opfører sig som “vi alene vide” – og ingen skal fortælle dem noget!

Få dog ryddet op i det hus – og det kan kun gå for langsomt!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *