Besøg af gamle cykelryttere

Jeg har altid haft en opfattelse af, at det kammeratskab, vi cykelryttere har haft under udøvelsen af vor sport, er et kammeratskab, der holder livet ud – det fik jeg bekræftet i dag. 10 ryttere, både gamle cykelryttere og motionister, havde taget turen sammen til Bornholm, for, at få en uges træningsoplevelse på Solskinsøen.

I den forbindelse blev jeg kontaktet, med henblik på, at finde nogle gode bakker, i et terræn man som turist ikke lige normalt “falder” over. Derfor var jeg også med i dag på cyklen sammen med de gamle gutter.

Nu var det så, at mine venner havde haft en “Ø-aften” i går, så det med bakkerne måtte jeg godt drosle lidt ned 😉

Opvokset i Skovlunde
Ikke nok med, at der var ryttere fra min gamle klub, Lyngby Cycle Club, men der var også en rytter, som jeg var vokset op med i vor hjemby, Skovlunde. Derfor var det en stor overraskelse, for mig, da jeg hilste på rytterne i Østerlars, hvor vi havde aftalt at mødes.

“Er du den Erik Krog, som har boet på Annavej i Skovlunde”, spurgte rytteren i det “stramtsiddende” cykeltøj mig – og da jeg bekræftede dette, kom forklaringen, “Jeg er Jens “Togang” – så faldt brikkerne på plads 🙂

“Togang” havde fået sit tilnavn af en skolelærer på Skovlunde Skole, da hans navn er Jens I. Jensen, altså to gange Jens – derfor. Herefter hængte tilnavnet fast for eftertiden.

Jens og jeg mindedes en cykeltur for mange år siden. Som 13-14 årige tog vi på cykeltur til Jyderup, for at besøge Jens’ mor, der var på rekreation på et hjem i byen. Da hun så os knægte, blev hendes nerver ikke mindre belastet, for vi havde taget en tur på 90 km – og vi skulle også hjem igen. Det kom vi også – men vi var også to trætte drenge, der meget senere kørte ind i Skovlunde.

To rundkirker i dag
Nå, vi kom selvfølgelig forbi Østerlars Rundkirke i dag, men også Olsker Rundkirke blev et punkt på turen – da der var flasker, der skulle fyldes op. I mellemtiden havde vi passeret Bobbe brødrene og nogle flere bakker på vor vej over Rø til Olsker. Herefter blev der talt om kaffepause, så jeg foreslog, at vi tog ned til Hasle, over Rutsker, for at få den ønskede kaffe i havnens grillhytte.

På hele turen hørte jeg store tilkendegivelser om det meget flotte landskab, som Solskinsøen byder på – og efterfølgende spørgsmål som, om jeg måske snart flyttede tilbage til Sjælland, var der nok ikke megen forundring over, at jeg svarede et højt og tydeligt “Nej”.

Benny Svendsen
En af de gamle Lyngbyryttere, jeg husker ret tydeligt, er Benny Svendsen. Benny og Per Norup var på det tidspunkt et par af de ryttere, vi i juniorklassen betegnede som værende mellem Danmarks bedste. Slet ingen tvivl om det!

Det er mange år siden jeg sidst så Benny, men vi fik lige sat et par ting på plads vedrørende Lyngby – og ikke mindst, min familie fra Lyngby. Herefter var der slet ingen tvivl om, hvorfor jeg kørte for LCC – på trods af, jeg boede i Skovlunde, der dengang kunne betegnes som et “CC-område”.

Hasle
Da vi ankom til Hasle, var der masser af rosende ord for beliggenheden af Hasle-grillen – og i det solskinsvejr, var det ikke mindre end perfekt.

Vi fik vor kaffe, og jeg fik endnu en god snak med de gamle ryttere, inden de besluttede at køre tilbage til Snogebæk via Rønne. Herefter kørte jeg nordpå mod Tejn.

Jeg havde en rigtig god dag. Tak skal I have 😀

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Besøg af gamle cykelryttere

  1. Per skriver:

    En smuk sammenfatning af en dejlig dag sammen med Erik, det var også debat emne aftenen igennem og vil givet være det i fremtiden.
    Tak for en dejlig dag Erik fra os i Ølstykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *