Polsk tremaster i Tejn

I dag vil jeg slet ikke skrive om den pensionerede Prins Henrik, ja faktisk vil jeg slet ikke skrive om ham mere – for den mand ligger jo ned, og en mand, der ligger ned, sparker man som bekendt ikke på.

 

 

 

 

 

Træning på cyklen
Da jeg næsten var hjemme, efter en træningstur på 55 km på de bornholmske landeveje, kom jeg lige forbi havnen i Tejn – og søreme lå der en flot tremaster ved kaj. Den måtte jeg have et par billeder af til bloggen.

Så efter jeg havde stillet cyklen fra mig, og kommet i noget andet tøj, sprang jeg på MTB’eren, og “drønede” ned til havnen (skrevet af en mand på næsten 73 år).

Polsk skib
Det gode skib “Zawisza Czarny” fra Gdynia i Polen, er en tremaster fra 1952. Skibet har en længde på 42,83 meter, så helt lille er den nu ikke.

Vi får af og til sejlskibe fra Polen her i Tejn Havn, og når jeg husker tilbage til det sidste polske skib i havnen, kan jeg huske, at mandskabet flaede helt ud (fynsk) på dækket for at solbade.

Noget lignende var tilfældet i dag, da mit skarpe blik tog en tur rundt på dækket. Det lader til, at polakkerne nyder i fulde drag, at være her på solskinsøen (læg lige mærke til den delvis skjulte mand bag redningskransen).

Gdynia
Som skrevet kommer skibet fra Gdynia  i Polen – og ikke at forveksle med Gdansk som ligger lige syd for Gdynia – og derfor lige ud til Danzig bugten mod Østersøen.

Gallionsfigur
Selv om skiber er fra 1952, prydede en gallionsfigur, af mindre format, alligevel øverst på skibets stævn

 

 

 

 

Jeg har skrevet det før i mine indlæg, men nævner det gerne igen – klik på det billede du gerne vil se i et større format, og du får en helt anden oplevelse.

Andre sejlskibe i Tejn
I sidste uge missede jeg et tysk sejlskib i Tejn Havn. Desværre!

Jeg havde set skibet ligge ved kaj i nogle dage, men jeg var desværre for sent ude med mit kamera. Det sker ikke mere!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *