Case traktoren

Vor Case traktor har efterhånden gennemgået en komplet forvandling fra rustbunke til en (efterhånden) køreklar traktor.

Motoren
Vor smed på Bornholms Tekniske Samling (BTS), Ebbe, prøvede i tirsdags, at starte traktorens motor, efter en meget gennemgribende renovering fra Ebbes side.

Jeg var ellers villig til at vædde en hel del på, at den motor var stendød, men Ebbe ville det anderledes.

Jeg havde været omkring værkstedet om morgenen, som jeg plejer når jeg åbner museet, og her så jeg, at Ebbe gjorde de forberedende øvelser til en motorstart – efter morgenkaffen.

Da så de første gæster myldrede ind på BTS, begyndte jeg så småt, at bevæge mig, endnu engang, ned på værkstedet. Og ganske rigtigt, Ebbe gjorde klar til at starte op.

Ved tredje forsøg lykkedes det for Ebbe at få motoren så meget i gang, at det helt overgik den gæve smeds forventninger (på det stadie), selv om motoren gik i stå kort efter. Men, den havde været i gang!

Formanden
Kort efter ankom vor formand, Kjeld Nielsen, til værkstedet – og han stillede sig meget tvivlende overfor, at motoren kunne starte – men her var jeg vidne til forsøget kort forinden.

Dog manglede motoren endnu et par justeringer, men dette kunne slet ikke slå smeden ud, for han var kommet en del længere med projektet, end han havde turde håbe på.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *