Flotte farver i juli fra Joel Andersen

Så er det atter højsommer. Nu er det altså ikke vejret jeg taler om, men kun hvad kalenderen oplyser mig om. Vi er også lige midt i industriferien, selv om jeg kan være ligeglad med den slags, for det med ferie optaget nok ikke en pensionist så meget. Vi gider bare ikke det der med ferie 😉

Næh, det der får mig til tasterne, for postulatet om “højsommer”, er de pragtfulde billeder jeg lige har modtaget fra den lille Nordsjællandske by, Kregme.

Jeg kunne selvfølgelig også have skrevet “fra naturfotografen, Joel Andersen”, for det er fra hans hånd, disse billeder er fremkommet.

Joel Andersen
Fotografen skriver da også i sin mail til mig: “Så er det højsommer – i følge kalenderen – selv om det ser ud til at den lader vente på sig”. Det må siges, at det er den helt samme betragtning, vi har observeret her i Tejn på Bornholm. Sommeren, indtil nu, er ikke meget værd at skrive hjem om, dertil har det været for blæsende og for regnfuldt. Meeeen måske, hvis vi væbner os lidt med tålmodighed?

Græshoppen
Det første billede (ovenover) røber allerede, hvilke flotte farver naturfotografen har fået i søgeren, for allerede her blev jeg klar over, at det var en helt speciel farvepalet, Joel Andersen havde fat i her – i juli måned, for en gul variant af en græshoppe, ser man slet ikke hver dag.

Dette eksemplar er fundet på Melby Overdrev.

En hveps i husløg
De næste billeder er bestemt ikke ringere på farver, her er der tale om en hveps, der arbejder målrette i et husløg. Normalt er det sådan, på denne tid af året, at hvepsen kan være den danske sommers værste plage.

Overalt i landet kan de sværme omkring alle steder, hvor der er grillaftener, på badestrande eller bare på græsplænen.

Som skrevet, har den danske sommer, ikke helt levet op til den sommer vi kunne ønske os, så måske har vi ikke være så plaget af hvepsen, som vi plejer?

Jeg har skrevet det før, men en gentagelse gør det ikke dårligere i dette tilfælde, for du gør dig selv en tjeneste ved, at klikke på billederne og nyde motiverne i de helt fantastiske farver, som Joel Andersen disker op med her fra haven i Kregme.

Flere hvepsearter
Joel Andersen skriver til mig: “der er hele tre forskellige hvepsearter, som jeg ikke har bemærket før. Det er måske fordi jeg ikke har været så opmærksom på dem før.”

En hel farvesymfoni
De næste billeder af hvepsen i arbejde fuldender min overskrift om de flotte farver i juli måned.

Det kan næsten ikke gøres flottere!

Egentlig kunne jeg afslutte her, og lade læseren nyde dette festfyrværkeri af farver, som naturfotografen har disket op med. Så det er det jeg gør.

Men husk: Klik på billederne og få en helt anden oplevelse af det resultat som Joel Andersen har sendt til dette indlæg!

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *