En tur på havnen med Torben og Erik

I søndags var jeg en tur på Tejn Havn med vor kommunale DF’er, Torben Rønne-Larsen, og en af havnens flittigste brugere, Erik V. Olsen.

Nu var det ikke bare en tur på havnen med nogle lokale, for dette “havnemøde” var kommet i stand ved, at jeg sidste år havde skrevet et indlæg om Tejn Havn – og et forslag fra mig om, at vi snart skulle gøre noget ved havnen, så Tejn kom på niveau med f.eks. Hasle og andre byer på Bornholm!

Efter min mening, så er Tejn ikke meget at skrive hjem om turistmæssigt.

Fire dage om året lever Tejn som en rigtig turist by – og det er, når vi har Trolling Master Bornholm. Herefter slutter det festlige for byen. Og det er meget for lidt, når vi skal leve af turisterne!

Egentlig kom dette møde i stand, da Torben Rønne-Larsen ville tage mig på en tur gennem havnen, for at fortælle mig, hvor mange penge kommunen havde bekostet på havnen. Men det blev en helt anden tur.

Erik V. Olsen
Torben kontaktede mig for tidspunktet til “havnerundfarten”, men fortalte så videre, at Erik V. Olsen ville med på turen. Erik V. Olsen bor i Tejn, og har benyttet havnen både som fisker og sejler – og jeg fik meget hurtigt et indtryk af manden, at her var der en, som var rigtig godt inde problematikken omkring havnen.

Erik V. Olsen ville godt vide min ide om havnen. Jeg havde dog ingen “skoleløsning”, men et forslag om (som i Hasle), at der blev udskrevet en konkurrence om et havneprojekt, da Tejn ikke har nogen bymidte – men “kun” en havn! Jeg forstod på Erik V. Olsen, at der i så fald var en del problemer, der skulle løses med de områder, som pt. stod for plads af containere m.v. – men det ville selvfølgelig være en del af opgaveløsningen. Erik V. Olsen var langt fra enig med mig. Det skulle han også have lov til at være.

Masser af problemer i havnen
På vor tur i havneområdet, havde politikeren, Torben Rønne-Larsen, meget travlt med at tage billeder, for der var rigtig mange steder, hvor der var mangler.

Egentlig havde jeg min diktafon med i lommen for brug til div. udtalelser, men der fik den lov til at blive, da jeg mente, at jeg nok fik lidt mere troværdige oplysninger uden “denne efterfølgende dokumentation”.

Jeg skal ikke komme ind på alle problemer i havnen, for så bliver det et meget langt indlæg, men politikeren fik en hel del materiale med sig hjem! Erik V. Olsen havde sin opfattelse af problemerne, for i mange tilfælde var Tejn mere eller mindre lovløs!

I området med containerne stod vandet til tider i en højde af 60 cm, hvorefter det løb direkte ud i havnen pga. af forkert udført terrænplanering.

Et sted stod der spildolie uden det lovpligtige kar under tromlen – om der så også var olie og kemikalier i de øvrige tromler, kunne vi ikke afgøre på dette korte visit – men jeg havde en slem mistanke. Dette her var helt ny viden for Erik V. Olsen, men for en politiker og en tidligere Miljø- og kvalitetschef er det bare en konstatering af forholdene.

Andre steder i havnen kunne vi konstatere, at flere af havnens tiltag ikke blev til noget – eller sagt på en anden måde, spild af penge! Og så var der store områder, der direkte var misligeholdt.

Ingen skal bilde mig ind, at dette ikke kan gøres bedre!

Havnepolitikken
Jeg fandt ud af gennem Erik V. Olsen, at økonomien, for at få en en båd hævet op på kajen, er direkte til skade for havnen.

Prisen ligger på de kr. 6.000,- hvilket er 3 gange så meget som de øvrige havne i Danmark tager. Dette er en direkte årsag til, at skibene holdes væk fra Tejn Havn.

En del klogere
Jeg må sige, at jeg blev en del klogere med den havnetur, for rigtig meget gav stof til eftertanke, og mon ikke Torben Rønne-Larsen fik lidt guf med hjem til mødesalen i Bornholms Regionskommune?

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til En tur på havnen med Torben og Erik

 1. Er.V.Olsen skriver:

  Erik du skriver det som om det er mig der har noget imod at der stå tønder med spildolie ,det har jeg ikke udtalt ! Jeg kommenterede slet ikke de tønder som jeg faktisk ikke har lagt mærke til før du ville se hvad det var , at det er forkert at opbevare spildolie på den måde var jeg ikke klar over men det fik jeg jo at vide af dig og Torben !
  Og lige en tilføjelse , det er store lystbåde der her koster ca 6000kr at få op og ned og det kan sagtens fås for under 2000kr andre steder så derfor ser vi ingen lystbåde på liften desværre !
  Mvh Erik.V.Olsen

 2. Erik Krog skriver:

  Hej Erik! Jeg kan ikke se, at jeg skriver det du omtaler som det er dig der udtaler det. Det er også under et nyt afsnit, hvor der er et andet afsnit imellem, hvor jeg nævner dig. Du har helt ret i, at det var Torben og jeg, der nævnte det med spildolien, som er ulovligt opbevaret. Torben ved det som politiker og jeg ved det som tidligere Miljø- og kvalitetschef. Men jeg sætter en rettelse ind i teksten, så der ikke er nogen tvivl 🙂
  Mvh
  Erik Krog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *