Fra familien i Thailand

En gang om måneden får jeg tilsendt billeder og lidt tekst fra min familie i Thailand, og det er også sket denne gang.

Det tilsendte er så godt, at jeg af og til  udvælger noget til hjemmesiden til mine mange læsere, for vi kan jo alle lære lidt af andre kulturer ude i den store Verden.

Min fætter skriver bl.a. om nogle traditioner i Thailand:

Ægteskab
Det lyder måske lidt underligt, selv om Thailand er mere end 500 år ældre end vor tidsregning, så er de bagud ifølge Vestens levestil, for eksempel betaler man et beløb for bruden, når man indgår et ægteskab, (man kunne få den grimme tanke at man køber bruden, og hun derefter er mandens ejendom). Men det er tros alt pigens forældre, der har bekostet brudens opvækst, og jeg har hverken hørt eller set om nogle ægteskaber, hvor man ikke har overholdt denne tradition.

Til gengæld har jeg hørt om nogle mærkelige transaktioner omkring betalingen af pigens forældre, men traditionerne bliver overholdt med rigtige menneskepenge, – og hvad der videre sker, kan være ligegyldigt.

En ung mand og søn til en af vores venner var blevet set forlade en piges værelse en tidlig morgen, og naboen, der havde set det, og fortalte det til pigens forældre, som fortalte det videre til drengens familier. Det hele endte så med, at familierne blev kaldt til samråd, hvor den unge mand og pige også skulle være til stede.

Under mødet blev det klart, at de unge ville giftes, men at de ikke havde penge nok til at betale for pigen, så man blev enige om en afdrags ordning!!! Den unge mand og hans familie fik indsamlet for ca. 20.000 guld, og ville komme med de næste 30.000 så hurtigt som muligt, så de kunne blive gift.

Tja, hvad gør man ikke for Kærligheden.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *