En hyggedag på BTS

Når jeg skriver en “hyggedag”, så er det mere ment for vore gæster, for i går havde jeg virkelig “en travl dag på kontoret”.

Nu er jeg indrettet således, at jeg ikke tager billeder af vore gæster – med mindre jeg udtrykkeligt har fået tilladelse, og da vort klientel i går var en større flok af mange forskellige selskaber, så er det mere end håbløst, at bede om en sådan tilladelse – derfor er billederne uden besøgende.

Allerede kl. 09:45 stod de første gæster klar – dvs. de ventede udenfor, for klokken var endnu ikke 10:00, hvor vi åbner for besøgende – men, så strengt tager vi det nu altså heller ikke, så jeg gik udenfor, for at invitere de nyankomne indenfor i varmen.

Mange svenskere
Der var et dansk par – men også et svensk par, som var meget interesseret i samlingen. Svenskerne var fra Skåne, hvilket slet ikke var til diskussion. Sproget afslørede dem lige så snart de åbnede munden.

Jeg, en københavnsk jyde
Manden havde lidt svært ved at forstå mit danske (københavnsk med et stænk jysk efter omkring 35 år i Østjylland).

Herefter slog jeg over i mit halv svenske, hvilket hurtigt gav en del point hos vore svenske gæster. Det gik faktisk så godt, at jeg begyndte at rive nogle svenske vittigheder af, som vore gæster, meget høfligt, grinede af. Jeg var dog ikke helt sikker på, at de forstod dem.

Vi fik også besøg af et kendt byggemarkeds pensionist afdeling. De var nok omkring 27 deltagere. Da de fik oplyst, at kaffen var med i indgangs prisen, blev der hurtigt travlhed for Karen mht. kaffebrygningen.

Kort efter kom der en svensk bus – med 54 svenske turister fra midten af Småland. Nu blev der for alvor trængsel omkring de to store termokande med kaffe – og ikke mindst i hele området foran indgangen. Ingen havde lyst til at gå videre, før de havde fået en kop kaffe i hånden.

Jeg begyndte alvorligt at overveje, at indsætte trafiklys længere nede, hvor man går ud til de større haller, for der var virkelig mange mennesker. Herligt. Sådan skal det bare være.

Stor ros
Vi indkasserede mange roser fra vore svenske gæster, der først og fremmest havde lagt mærke til, hvor rent og pænt der var alle steder – men bestemt også placeringen af de forskellige elementer i den store samling.

Svenskerne havde åbenbart en tidsplan de skulle igennem, så en time senere var alle på bussen igen, men alle var enige om, at det var alt for kort tid de havde fået på Bornholms Tekniske Samling, da samlingen var meget større end de havde drømt om. Kun de første par svenskere var stadig tilbage – og de gav sig rigtig god tid til, at se alt det vi kunne byde på. Og det er meget!

Pensionistklubben
Kl. 11:00 stillede Ebbe sig op i B&W-hallen og præsenterede de mange motorer for omkring 30 gæster. Ebbe demostrede flere motorer ved at starte dem, mens han levende fortalte sin viden om hver enkelt motor. Og det er en del. Herefter gik de alle videre for at se Ebbe starte det store savværk op. Joh, gæsterne fik sig en ordentlig en på opleveren i går.

Herefter nærmede tiden sig frokost, og pensionistklubben gik ud til deres biler for at hente deres medbragte madkurve – og så gik det i fuld trav hen til vort møde/spise lokale, hvor der meget hurtigt kom gang i samtalerne om, hvad de havde oplevet.

Udenfor havde et andet selskab sat sig med deres medbragte mad, og det var en ren fornøjelse at vise andre gæster rundt på vor 4000 kvm store udstillingsområde, med al den hyggesnak vi nu var vidne til i lokalerne.

Familieudflugt til BTS
Joh, vore gæster hyggede sig gevaldigt, også i går, på Bornholms Tekniske Samling 🙂 Her på “samlingen” kan vi præsentere alt, lige fra knappenåle til en jagerbomber – og så har vi de bedste faciliteter til en rigtig familieudflugt med egen madkurv, idel vi har rigtig mange bordbænke – både ude og inde.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *