Born Fondo 2017

“Born Fondo” – der i sin tid startede som “Gudhjem Bjergløb”, blev kørt i dag, og naturligvis var jeg med som deltager – på hjælpersiden. Uden hjælpere, kunne løbet slet ikke køres! På den anden side, har jeg vist heller ikke mere, der skal bevises i en alder af 72 år.

Løbet blev afviklet i fuld sol over Solskinsøen, dog med en temperatur, der kun kunne snige sig op på omkring de 16 grader – meget mere blev det ikke til. Vinden kom fra nordvest, og lagde sig fast på de 8 m/s, så deltagerne, ude på ruten, havde nok at se til i den henseende.

Vi mødte op på tankpladsen ved Gudhjem, og når jeg ser på de flagposter og trafikofficiel, der stod for dagens arbejde, vedrørende løbets trafiksikkerhed, må jeg indrømme, at det minder en hel del om “Tordenskjolds soldater” – igen!

Hjemmeværnsfolkene kunne jeg også genkende, og en gammel kending, fra et tidligere løb, fik jeg også fornøjelsen af i dag.

Flagmanden – derimod – var for mig et helt nyt bekendskab, men helt igennem en fin fyr, der passede sin post hele vejen igennem.

Hård vind
Men de “stakkels ryttere” fik at føle, at vi her på øen, har modvind på hele ruten (sådan føles det altid) – og det blev da også for meget for en af deltagerne. “Få lige den vind til at vende sig på næste omgang”, råbte en af rytterne til os.

På næste omgang fik vi igen et møgfald, “for helvede – få så lige den vind ordnet!”

På næste omgang fik vi en sidste bemærkning, for nu havde rytteren skruet bissen kraftigt på – “Nu er det kraftstejlemen nok, få så den vind vendt – det er jeres sidste chance!”

Manden havde helt ret, for det var på rytterens sidste omgang, vi fik den påmindelse. Et eller andet sted syntes jeg det var imponerende, at han, i det hele taget, havde luft til disse “møgfald”.

Det sidste billede kunne jeg slet ikke stå for. Nu havde jeg stået hele dagen og set på dette smukke motiv, så selvfølgelig skulle det da med i dette indlæg.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *