Hugo plattenslager

I kølvandet på fejringen af Danmarks 72-årsdag for befrielsen efter Tysklands besættelse, fandt Hugo Plaun det belejligt, at gå til bekendelse om sit virke under Det Tredje riges aktiviteter. “Manden” havde arbejdet som krigskorrespondent for nazisternes berygtede militærenhed, Waffen SS!

Den er sgu lidt svær at sluge i den forbindelse – især når samme Hugo Plaun har ført sig frem som en af de mest dekorerede frihedskæmpere, med “fortid i det engelske SAS” (Englands svar på jægerkorpset).

Nu vil “manden” tage sin tilståelse stående – siger han – i en alder af 96 år!?!

Fortiden
Hugo Plaun blev i 1946 idømt halvandets års fængsel, for at have meldt sig frivilligt  til Waffen SS! Når det så er sagt, så lyder det helt utroligt, at det er lykkedes ham, at drive plat på de frihedskæmpere, der, i flere tilfælde, betalte den højeste pris, men også dem, der efter krigen, har måttet kæmpe med eftervirkningerne af deres indsats.

NATO
Det er samtidig lykkedes “manden”, at besøge Anders Fogh Rasmussen i NATO- hovedkvarteret, samt trykke hånd med den engelske Prins Charles, hvor han samtidig stod i en æres garde, dekoreret med den næst højeste britiske militære orden, Distinguished Service Order. Værre plattenslager skal man sgu lede længe efter!

Hugo Plaun udtaler, at han nu må tage de øretæver, der måtte komme i den anledning, men med 96 år på bagen, må hans indrømmelse være umiddelbar inden han går i graven, så hvad skal vi egentlig bruge den til?

Verden vil bedrages
Men det undrer mig meget, at “manden” har kunnet drive den så langt – uden at blive opdaget, da han ikke ligefrem har skjult sin opdigtede helte indsats, hvor han oven-i-købet har holdt foredrag m.v. om sit plattenslageri?

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Hugo plattenslager

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Det er dog en”undelig”historie! Men personen må jo være en kaptajn fra Köbenick! Men slippe fra det i så mange år,det undrer mig,at det ikke blev opdaget! Ja-verden vil bedrages-og det bliver den!

  2. Søren Østerskov Nielsen skriver:

    Tja, har hjemmeværnet ikke forbindelse til en eller anden efterretningstjeneste?
    Nogle i hjemmeværnet må have meget røde ører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *