Joel Andersen og Vibe Ulbrandt

For et stykke tid siden fik jeg en henvendelse fra Vibe Ulbrandt, der spurgte, om hun måtte benytte et af Joel Andersens naturbilleder. Jeg skrev til min gode ven, naturfotografen, om jeg måtte udlevere hans e-mail til spørgeren, hvilket ikke var noget problem.

Men – hvem er så Vibe Ulbrandt, og hvorfor skulle hun bruge billeder fra Joel Andersen – og til hvad? Først skal vi lige vide, hvem Vibe Ulbrandt er, og hvad hun står for.

Vibe komponerer musik for børn, og når man går ind på hendes hjemmeside www.vibevingesus.dk får man disse oplysninger:

Vibe Ulbrandt
Komponist, musiker.
Bruger egne børnesange til mange projekter, blandt andet børnekor, børneorkestre og som projekter i folkeskolens indskoling.
Elsker at arrangere store events med masser af børn – fx i Århus Lufthavn til åbningen af Kulturby 2017, og den årlige børnekulturnat i Syddjurs kommune.

Sangen “Jeg har mødt et farligt dyr” var blandt de 20 vindersange der blev udgivet som “Årets danske børnesange 2011” under “Spil Dansk”.
Har undervist på lærerseminariet i Århus samt Århus Universitet. Fra 2008 ansat på Kulturskolen Syddjurs, blandt andet som sanglærer for talentlinjen Shanghai Akademiet.

Niels Ulbrandt
Pianist, komponist og elektronisk lyddesigner.
Har spillet i talrige sammenhænge og medvirket på flere udgivelser.
Har lydstudiet Lydzonen.
Har lavet interaktive installationer, bl.a. til børnekulturnatten i Rønde, og medvirkede på Smukfest i 2013 med “Elektronisk skovhappening” sammen med Per Kolling.
Arbejder i det hele taget på at gøre live elektronisk musik mere aktiv, interaktiv og sjov.
Har bl.a. undervist på konservatorierne i Aarhus, Esbjerg og Silkeborg, og underviser p.t. på Aarhus Musikskole i klaver og elektronisk musik.

Per Kolling
Trommeslager og percussionist.
Har optrådt og medvirker på en række cd-udgivelser med navne som Ester Brohus, Thera Hoeymanns, Nikolaj Steen, Bobo Moreno, Carsten Knudsen, Nana, Poul Dissing, Tintin og Hårtørrerne, PS12 og mange andre.
Har desuden medvirket i teaterforestillinger på Århus Teater og musikhuse landet over.
Har siden 1990 undervist i stomp, slagtøj og percussion, på en række musikskoler.

Tudserne
Det billede, som Vibe spurgte efter i sin tid, var af disse tudser, og selvfølgelig gav Joel Andersen hende lov til at anvende det.

Da Vibe havde fået sin hjemmeside på plads, skrev hun en mail til mig, for at takke for forbindelsen til Joel Andersen, som hun var meget glad for. Jeg spurgte så efterfølgende, og jeg måtte skrive om hende, og det hun stod for – samt, om jeg måtte anvende materialet fra hendes nye hjemmeside. Tilladelsen kom omgående. Så, derfor dette indlæg.

Foto af tudserne: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *