Tilbage til insekterne

Mange kunne sikkert få en hel masse ud af den overskrift, men den siger bare, at de fotos, som jeg denne gang har modtaget fra naturfotografen, er af insekter. Så, når vi ser på de seneste måneders billeder fra Joel Andersen, er det ikke meget andet at konstatere, at vi nu er tilbage til fotografens force, de meget små insekter vi finder i den danske natur.

Jeg kunne jo også præsentere billederne, som Joel andersen selv gør, – som lidt i småtingsafdelingen fra Melby Overdrev – men den beskrivelse kan jeg slet ikke være utilfreds med, for det er her han er rigtig god.

Larven – et billede fra 2015
Det første billede – her har Joel Andersen været en tur i gemmerne for at finde det frem, men det bliver det slet ikke dårligere af. Larven er kommet i kassen i Melby Overdrev, og hvis du meget gerne vil se billedet i en noget større størrelse, så skal du bare klikke på billedet – og så vil du også finde ud af, hvilken god fagmand der står bag sådan et foto.

Duens møde med vinduet
Joh, det er helt rigtig set, der ER sneget sig et billede ind i serien – der ikke er i kataloget om de danske insekter – indrømmet! Men det skal ikke skille os ad.

Vi er efterhånden en del, der har oplevet, at en fugl har fløjet ind i vore vinduer – også her på adressen. Oven-i-købet kan vi også nikke genkendende til, at der har været duer indblandet. Når først en due har god fart på – og møder et vindue på flyveruten, så kan det meget nemt blive, som det resultat dette billede viser!

Duen fløj ind i vinduet, umiddelbart efter orkanen “Bodil” havde raceret landet. De duer, som jeg har samlet op på terrassen, havde alle brækket nakken i mødet med vore vinduer.

Tilbage til insekterne
Jeg har selv været i “marken” for at tage billeder af edderkoppen, men mine billeder er slet ikke i klasse med dem Joel Andersen kan præstere – slet ikke!

Igen er der tale om optagelser fra Melby Overdrev på Nordsjælland, hvor det er en edderkop, der er i centrum.

Og igen, du gør dig selv en stor tjeneste, hvis du klikker på billedet, for så får du de helt unikke billeder som det fortjener.

Down Under
Nu er vi så heldige i Danmark, at vi ikke har farlige edderkopper – men det har de i Australien.

Da jeg boede i Wayatinah på Tasmanien, spillede min gamle ven, Erik Rudolf, og jeg af og til kort om aftenen med vore venner, Jim og Salty.

Jim var aboriginer og Salty en maori fra New Zealand. De havde begge et godt kendskab til de farlige edderkopper og slanger, der findes Down Under. Salty plejede altid at advare os, når vi gik på jagt, da han bad os passe på slangerne – især de to-benede.

En aften, da vi spille kort, så jeg en meget stor edderkop kravle rundt på gulvet. Jeg skulle lige til at smadre den med min sko, da Jim stoppede mig. Edderkoppen var hans kæledyr, da den tog alle de giftige edderkopper.

Meeen, jeg holdt alligevel et skarpt øje med “kæledyret” under resten af kortspillet.

Hvepsen og anemonen
Det sidste billede er heller ikke et af de fotos vi ser mest af – en hveps på en anemone.

Klik på billederne, og du ser dem i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *