Er politiet da helt uden skyld i selvtægtsager?

Lige for tiden raser der en debat om en kvinde, der har begået noget, der kan minde om selvtægt. Kvinden har vist et billede offentligt af en blotter – og det er et brud på persondataloven. Kvinden fik en bøde for sin forseelse, vel at mærke, en bøde, der var dobbelt så stor, som den forbryderen fik.

Det i sig selv kan godt krænke de flestes rets følelse i sådanne sager.

Politiet forklarer
Politiet har da også været på TV for at forklare, hvorfor selvtægtsager kan være ret farlige at udøve – for hvis man kommer til, at vise billeder/beskyldninger af uskyldige, så kan det få uanede konsekvenser for den ramte person.

Okay, det kan jeg godt tilslutte mig – for vi lever i en retsstat,  hvor man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Men når så politiet på TV forklarer, at de på deres egen hjemmeside kan sætte et billede på af en eftersøgt gerningsmand, så er det jeg ikke forstår det der med, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist – for det må da hedde “den formodede gerningsmand?”

Selvtægt og politiet
Nu er det altså således, at vi gang på gang oplever, at politiet ikke har tid til “helt almindelige forbrydelser”, idet de forulempede bliver bedt om, at sende en mail, vente til næste dag eller henvende sig til politiet om mandagen, hvis det er i en weekend forbrydelsen bliver begået. Og i mange tilfælde, har man selv fanget gerningsmanden – men heller ikke her har politiet tid. Og så er der ikke langt til selvtægt – selv om dette bestemt ikke gør det mere lovligt.

Både vore politikere og politi har en vis andel i borgernes stigende selvforståelse vedrørende selvtægt – men man nægter at forholde sig til problemet – ved kun at fortælle om, hvodan vor retsstat fungerer!

Eller sagt på en anden måde, ingen handler ud fra et stigende problem. Det kan kun gå galt!

Foto: Randi Krog Belseth og Erik Krog, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *