Om at anvende bloggens billeder

På bloggens tidligere adresse, skrev jeg på siden:

OPHAVSRET! Om ikke andet er opført her på bloggen, er alle billeder og tekst af Erik Krog omfattet af ophavsretten. Det er ikke tilladt at kopiere uden min skriftlige tilladelse. Overtrædelse medfører anmeldelse.

På denne nye adresse skriver jeg om ophavsretten på billederne – efterfulgt af et ©. Så burde ingen være i Tvivl. Eller hvordan?

På min gamle adresse anvendte jeg til tider billeder fra nettet – men vel at mærke, billeder jeg ikke kunne finde en ophavsret på. Men på en eller anden måde, holder dette heller ikke i længden – så det er jeg holdt med, for der ER altid en fotograf, der ejer ophavsretten, og det skal man respektere!

Jeg har da også, fra tid til anden, set andre benytte mine billeder på deres private hjemmesider – dette er bestemt ikke i orden!

FN-museet
Forleden fik jeg en henvendelse fra en bekendt om, at et af mine billeder – som jeg havde fået rettighederne på – blev benyttet af FN-museet på deres årsskrift. De havde godt nok skrevet, hvor det havde kopieret det fra – men helt uden at spørge mig om tilladelse!

Jeg rettede en henvendelse til FN- museet, der beklagede det hændte, men da jeg forlangte kr. 1000,- for brugsretten (så kunne de måske lære at holde nallerne for sig selv?), blev korrespondancen ret kort. Jeg kunne da konstatere, at FN-museet havde det helt fint med, at stjæle billeder fra min blog.

Tyveri
Et eller andet sted begynder jeg at hælde til, at når noget sådan forekommer, så bliver jeg nødt til, at ty til en anmeldelse – for det er tyveri!

Foto: Lene Krog, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *