Det “kolde vejr” i Danmark

Lige for tiden har vi frostvejr i Danmark, hvilket efterhånden er noget af en sjældenhed på vore breddegrader.

Norge og frost
I Norge er det meget almindeligt, at frosten bevæger sig under de 20 minusgrader – helt uden det bliver nævnt i nyhederne. Ja, det skal vist helt under de 30 minusgrader, før de hæver øjenbrynene hos vore kære naboer i Nord!

Her i Danmark skal vi bare snuse til frosten, før det bliver sammenlignet med den sibiriske kulde. Nå ja, det er nok mest vore vejrprofeter på TV, der hiver sig helt op i det leje.

Journalister og vejrprofeter
Vi skal heller ikke have ret meget sne, før det bliver omtalt som “snestorm”, og for at blive i overdrivelsen, så får vi altid oplyst om vindens påvirkning på følelsen af kulden – at to graders kulde vil svare til ti graders kulde – alt efter hvor mange m/s vi taler om!?!

To graders kulde er og bliver to graders kulde, men den får lige alt det den kan trække for “sensationen skyld”. Det SKAL åbenbart være slemt i journalister og vejrprofeters beretninger!

Billedet til venstre ser slemt ud, men det viser bare Danmarks højeste vandfald i Døndalen på Bornholm i frostvejr. Rundt omkring vandfaldet er der ikke det mindste vinter at få øje på – men et rigtig godt billede, hvis TV 2 er ude på at vise, at vi har skam vinter i Danmark.

Foto og ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Det “kolde vejr” i Danmark

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hvor har du ret-landet stander i”våde”i TV,bare der falder 5 cm.sne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *