Australia Day

Indrømmet – vi kommer langt omkring, i går var det Thailand og i dag er det øen Tasmanien lige syd for Melbourne i Australien

Lidt nostalgi
I år er det 50 år siden jeg kom til Australien for første gang. Vi havde lagt til i Vestaustralien i havnebyen Fremantle med det italienske skib MS Aurelia, hvorefter sejladsen gik videre til Adelaide i Sydaustralien og endelig gik vi i land i Melbourne i staten Victoria.

Okay, jeg kunne blive ved med at skrive om oplevelserne i Australien, men det er ikke lige det dette indlæg handler om – men derimod billeder, som er sendt til mig af min gamle ven på Tasmanien, Erik Rudolf, billeder af Australia Day.

Emigranter
Og alligevel handler dette indlæg om alle de emigranter, der har opbygget og udviklet dette land Down Under, for det handler om Australia Day, som afholdes hvert år den 26. januar, hvor det er højsommer på de kanter.

Filippinere
Min gamle ven, Erik Rudolf, i Hobart, har en hel del at gøre med den tilflyttede filippinske del af Australiens emigranter. Dels er hans ældste søn gift med en filippiner, og dels har Hr. Rudolf selv et kvindebekendskab blandt disse mennesker. Derfor har de tilsendte billeder, fra Australia Day, disse filippinske emigranter med som deltagere.

Erik Rudolf skriver bl.a.

Så kom og gik januar den 26. igen!
Her i Australien fejrer vi Australia Day på denne dag. På denne dag landede The First Fleet fra Stor Britanien i det der nu er Sydney. Her hejste de The Union Jack og lagde hermed Australien under den  Britiske Trone.

I moderne tid har vi fejret det, hvad vi mener er vores styrke, og alt hvad vi sætter som værdi her i Australien. Jeg har selv fejet denne dag som en australier i næsten halvtreds år. I den tid har jeg set mange forandringer både i vores etniske blanding og i vores holdning til den udvendige verden.

Det er min mening at vores største styrke ligger i vort folk, vi har et nyt folk, der består af folk fra hvert et land på jorden. Hver fjerde Australier blev født i et fremmed land eller har en far eller mor der er.

I dag fejrer jeg dagen med mine nærmeste venner, med en stor sammenkomst omkring vores ikoniske BBQ. Alle bringer deres tilskud til bordet, som regel en delikatesse fra deres families hjemland, samt deres valg af drikkevare. Alle, der har valgt at drikke øl eller spiritus, har normalt også udvalg en bilfører til hjemkørslen. Dette har ofte været mig, siden jeg også er fotografen, det er en opgave, hvor man helst skal være ædru, ellers bliver det ikke så godt med billederne.

I år drog vi til Seven Mile Beach tæt på Hobart. Vi havde en behagelig dag med 28 celsius varmegrader, sol og fin strand og fik da også nogle billeder i kassen inden vi drog hjem sidst på dagen.

De sidste to billeder er fra Russel Falls, hvor jeg selv (Erik Krog) har været for ti år siden. Et pragtfuldt sted, som man skal lede længe efter for at finde dets lige.

Foto: Erik Rudolf ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Australia Day

  1. Erik Rudolf skriver:

    Mange tak Erik

  2. Erik Krog skriver:

    Du leverer selv materialet, så det er mig der takker. Hils alle derude fra Bornholm 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *