Et indlæg fra Thailand

Endnu engang har jeg modtaget en masse billeder og tekst fra min fætter fra Thailand. Ja, faktisk er manden ret flink til at skrive og sende billeder hver måned, men denne gang skal jeg lige love for, at mailboksen var lige ved at revne – så meget var der med.

Dog vil jeg kun dække en meget lille del af mailen i dette indlæg, for ellers bliver det over flere sider.

Marked i Ubon
Som sædvanlig bliver centrum i byen Ubon forvandlet til et kæmpe marked ved nytårstid.
Et sted, hvor man kan få brugt nogle af de penge som er ved at brænde hul i lommerne.

Et nyt år er startet, og man er måske mere heldig i det nye år og kan vinde et eller andet, man kan jo altid prøve. Man kan også få købt det man lige står og mangler, der er simpelthen alt, lige fra knappenåle til biler. Ellers kan man også få afprøvet nogle af de mange forlystelser der er, og få stillet både sult og tørst i de mange små spisesteder, der er sat op.

Langt fra Bornholm
Min fætter bor nu langt fra Bornholm, men han har rigtig mange gode minder her fra øen, da hans første kone er nemlig bornholmer. Sidste år var jeg lige en tur omkring min fætters tidligere svoger i Rønne, og da jeg nævnte min fætters navn for ham, var han et stort smil, så de gode minder går begge veje.

Nyt rådhus
Min fætter skriver videre: Så fik vi endelig set det nye Rådhus, som ligger nogle få kilometer uden for byen, selvfølgelig var det imponerende stort og flot, men som en af de ansatte sagde, det er ikke så hyggeligt som det gamle sted. (alting tager tid at vende sig til).

Vi skulle også lige sige goddag og farvel til Kong Bhumibol, jeg tror, at der går meget lang tid før det Thailandske folk acceptere en ny konge 100%, også her var der mange henne og skrive i kondolence bogen.

Pilgrimme
Hvert år I januar måned bliver Klosteret Wat Nong Pha Pong invaderet af pilgrimme fra hele Thailand, og der er en del mennesker, som skal holde ro og orden på de tusinde af pilgrimme, der kommer til Ubon.

 

Piet Hein
Thailand har deres egen Piet Hein, som har skrevet en masse gruk, ordsprog og digte, han er ligesom den danske Piet Hein kendt over hele verden, hans navn er Ajahn Chah Subhaddo.

Ajahn Chah, er munken, der også skrev mange bøger om den Buddhistiske lærer, og han startede skov kloster tanken, hvor den enkelte kunne finde ro, og hellige sig den “sande lærer”.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *