Lidt billeder fra Hamar

Egentlig var jeg ovre det punkt, hvor en tur ude i den norske natur var overstået tidsmæssigt, men alligevel tog vi afsted i dag for at råde lidt bod på den mangel.

Hamar
Dog var vi ikke kommet ud af Elverum, før vi vedtog, at føret på vejene var en tand for glat. Ja, sandt at sige, gled vi gennem samtlige rundkørsler i Elverum, og så skulle der ikke meget fantasi til at forestille sig, hvordan en oplevelse i fjeldene ville være!

Derfor – tog vi bare en lille tur til Hamar – Norges Olympiske by.

Meget glat
Det tog os meget kort tid at konstatere, at fortovene i Hamar var ekstrem glatte, så det var bare om at passe godt på.

Noget fortæller mig også, at det nok ikke er den samme lovgivning, der er gældende her i Norge som i Danmark, hvor vi har pligt til, at rydde og salte fortove, med ansvar for de ulykker de forbipasserende kan komme ud for!

Nu er det altså nogle andre frostgrader her i Norge end dem i Danmark! Men derfor kan de vel nok rydde og salte i Norge?

Men med saltning går det kun til et vist punkt mht. frostgrader, herefter virker saltet ikke mere – derfor salter man ikke i Norge, men man smider meget grus på vejene.

Grus på vejene
Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvad det megen grus gør ved bilerne i Norge, for jeg har aldrig set så mange møgbeskidte biler som her – og det var da også tilfældet i dag.

Dog var vejret i dag meget tåget, og med frostgrader sætter det sig hurtigt som rimtåge på træerne, hvilket man også kan se på træerne i Hamar by – og det giver et helt speciel skær over en vinterby som Hamar.

Klik på billederne, og du ser dem i en helt anden størrelse!

Foto og ©: Erik krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *