Første billeder fra naturfotografen i 2017

Min gode ven og kollega, naturfotografen Joel Andersen, har gjort det igen. Med de første billeder fra Kregme i det nye år, fortsætter den gode kvalitet af fotos fra Nordsjælland. Og det kan jeg og læserne slet ikke være utilfredse med!

Om billederne skriver Joel Andersen i sin mail til mig, at det har været nogle meget flotte og kolde dage ind imellem det grå og triste. Og han fortsætter: “Jeg har bare behøvet at gå ned i “vores egen” skov for at finde noget smukt at se på. De tre første billeder kan ses som en slags panoramabillede, da jeg har taget dem fra venstre, ligefor og til højre for hvor jeg stod. Så har naturen lavet sine egne former og abstraktioner”.

Isdannelser
Som man tydelig kan se på billederne, så danner isen sig som mindre runde isflager på vandet, hvor de til sidst sammensættes som et større “kludetæppe”.

Vi ser også isdannelserne nede i vandet ved brostolperne – og igen, så gør læseren sig en stor tjeneste ved, at klikke på billederne, for, at se dem i en større udgave.

Kolleger
Som jeg skrev i min indledning, så er Joel Andersen og jeg kolleger, da vi begge er uddannet typografer. I dag er der ikke så mange der ved, at vort gamle fag er to fag, sætter og trykker – med fællesbetegnelsen typograf, for i dag er typograffaget et dødt fag – desværre.

Som gamle fagfolk ser vi også vort fag blive voldtaget af alle og enhver, som har en computer. Bare det at skrive i disse faste rammer på min blog – uden andre muligheder for at gøre det faglig rigtigt, kan være en større udfordring for en gammel typograf. Men sådan er det!

Andre udfordringer
Nu er Joel Andersen og jeg begge blevet pensionister – for år tilbage, og selv om vi begge også er motionister, har vi kastet os over andre udfordringer. Joel har taget fotograferingen helt ind under huden, hvor vi så kan nyde godt af hans arbejde ude i naturen.

Jeg fotograferer også, men slet ikke på samme niveau som Joel Andersen. Men så skriver jeg lidt – og får i tilgift disse meget smukke billeder – og prøv nu at se disse meget unikke fotos af isen i vandet, for det er ikke hver dag, vi bliver præsenteret for nærbilleder af den kvalitet!

Når vi ser disse billeder i større format (ved at klikke på dem), så behøver man næsten ikke aktivere fantasien, for det er ikke småting, man kan få ud af disse billeder – og det er det næste billede et rigtig godt eksempel på.

Isfuglen
Det næste billede er af “isfuglen”, og som før nævnt, skal man ikke undlade at bruge sin fantasi en smule i billedet, for der er netop ikke tale om en rigtig isfugl.

Dog har “isfuglen” sneget sig ind i billedserien, da billedet er fra sidste år, men det gør det bestemt ikke ringere.

Det sidste billede fortæller en del om, hvad fotografen kan med de værktøjer, der er til rådighed på markedet for billedmanipulering – for det er lige hvad det er. Jeg lader lige Joel Andersen selv forklare, hvordan han forvandlede dette billede, til det du ser her i dette indlæg: “Så har jeg også lige manipuleret med et solskinsbillede for at få en måneopgang. Baggrundsbilledet har jeg gjort en del mørkere end virkeligheden og pillet lidt af farverne ud for at få det til at ligne aftenstemning”.

Engang sagde man, at et fotografi aldrig lyver – det er vist længe siden, man kunne regne med det! Men billedet er så smukt, at jeg anvender det på min computers skrivebord.

Klik på billederne, og du ser dem i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Første billeder fra naturfotografen i 2017

  1. Kirsten Trolle-Hansen skriver:

    Wow, pragtfulde billeder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *