MRSA-sagen

mrsaImens Danmarks største bondefanger (ifølge Asger Aamund), Lars Løkke Rasmussen (V), har travlt med klæbe sig til sin statsministerpost, ser det ud til, at MRSA-sagen lever helt sit eget liv – uden nogen form for indblanding – på trods af, at vor svinekødeksport er stærkt truet!

Fra Odder
Det er også det indtryk min gamle ven fra Odder, John Grønbæk Jakobsen, har fået. I går fik jeg en mail fra ham – med et notits fra Metroxpress – hvor den tidligere førevareminister, Henrik Høegh (V), afviser en negligering i sagen, – men jeg forstår godt min gode vens bekymring.

john-gjKina
Jeg læste engang, at Danmark kan nå, alene i år,  at eksportere svinekød til Kina for omkring 7 mia kroner – og det er “bare i Kina”!

Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvad det vil sige for Danmarks eksport, hvis MRSA-sagen løber helt af sporet! For sagen er, som John selv skriver, en tikkende bombe, der kan få store konsekvenser for Danmark.

Fødevarestyrelsen
Som jeg har forstået det, så fjernede Fødevarestyrelsens veterinærdirektør, i 2012, egenhændigt centrale dele af en MRSA-redegørelse til den daværende fødevareminister, Mette Gjerskov (S). Men ikke alle er helt enige i den konklusion, for Førevareministeren fik redegørelsen justeret d. 11. juni 2012, og efter ministerens godkendelse blev den oversendt til Folketinget. Det var derfor ikke Fødevarestyrelsen, der egenhændigt ændrede i redegørelsen fra 3. maj 2012.

Så er det, at man kan mundhugges over dette problem, alt imens MRSA-sagen bliver godt og grundigt syltet – for der sker ikke ret meget, for åbenbart er det vigtigere, hvem der har gjort hvad, frem for at få styr på på den meget alvorlige sag!

llr-aStatsministeren
Men lige nu er det vigtigere, at den Statsminister, der før valget udtalte, at han ikke ville være Statsminister for enhver pris, får styr på sin regering.

Så må vi andre vente med at se, hvor langt nede Regeringen prioritere MRSA-sagen – inden det er for sent, for Regeringen ved åbenbart godt, at sagen går for langsom!

Foto: Inge-Marie Jakobsen og Erik Krog, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

En kommentar til MRSA-sagen

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Det er et rigtig godt indlæg,som giver et godt indblik i,hvad jeg kalder en”tikkende bombe”! For hvis svineeksporten bliver ramt af lande der ikke ønsker MRSA inficeret svinekød-ja så er fanden løs i laksegade! Men Landbruget og fødevarestyrelsen er de store syndere i dette spørgsmål.
    Tak for et godt indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *